Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση: τέλειωσαν οι αντοχές, τέλειωσαν και οι ανοχές!



Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουν οι εργαζόμενοι από τα μνημονιακά αντεργατικά και αντιλαϊκά  μέτρα των συγκυβερνήσεων, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος  συνεχίζει να τους εμπαίζει και να εκμεταλλεύεται την δεινή οικονομική τους κατάσταση που τους επέβαλαν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που ο ίδιος στηρίζει.

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και χωρίς να υπάρχει και καμία δέσμευση ότι τελικά δεν θα χαθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες των τριών πρώτων μηνών του έτους, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής και από τις δικές της κωλυσιεργίες έχουν μπει υπό αμφισβήτηση,  δεν καταβλήθηκαν τελικά οι χρωστούμενες δεδουλευμένες υπερωρίες, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε ο ίδιος ο δήμαρχος στην πλειοψηφική ηγεσία  του Σωματείου, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ίδιοι,  στις διαπροσωπικές συναντήσεις μαζί του.

Η πλειοψηφική ηγεσία του Σωματείου που δεν είναι άμοιρη των ευθυνών, αποτέλεσε το εκτελεστικό όργανο του Δημάρχου στον εμπαιγμό των συναδέλφων, υιοθετώντας εντελώς επιπόλαια και αβίαστα, προφανώς και σε αγαστή συνεργασία μαζί του, τις υποσχέσεις του που τελικά  αποδείχτηκαν «κάλπικες».

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ απέναντι στη «χλωμή» πρόταση που έθεσε το μονοπαραταξιακό προεδρείο για διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας με μία αποχή από την υπερωριακή εργασία το προσεχές Σαββατοκύριακο και με δεδομένο την υπονομευτική στάση που κράτησε το προεδρείο στην προηγούμενη απόφαση αποχής κατά τις αργίες του Πάσχα, που είχε παρθεί από τη Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου, κατέθεσε πρόταση κλιμακούμενης δράσης για πραγματική διεκδίκηση … των αυτονόητων!!!

Τελικά το Δ.Σ., αποφάσισε αποχή το προσεχές Σαββατοκύριακο 15 – 16 Ιουνίου από την υπερωριακή εργασία,  4ωρη στάση εργασίας και έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 στις 9.00 το πρωί.

Η δημοτική αρχή Πειραιά, αγνοεί επιδεικτικά τα οικονομικά βάρη των εργαζομένων που έχει επιβαρύνει η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης, με μειώσεις μισθών, χαράτσια, επιπλέον φόρους, αυξημένα τιμολόγια ΔΕΚΟ, αλλά και τις καθημερινές υποχρεώσεις διαβίωσης, ενοίκια, σπούδαστρα, δάνεια κλπ και προτιμά να υπηρετεί το νεοφιλελεύθερο δόγμα του «δουλειά χωρίς αμοιβή».

Η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι άλλη από :

δεν πάει άλλο, φτάνει πια η κοροϊδία !!!

τέλειωσαν οι αντοχές, τέλειωσαν και οι ανοχές !!!

δημοσίευσε ...