Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Στο όριο της πολιτικής ανυποληψίας κινείτε ο δήμαρχος Πειραιά



Με ψεύτικες υποσχέσεις, μεγαλοστομίες και επικοινωνιακές «συμμαχίες» προσπαθεί ο δήμαρχος να γράψει το δικό του «success Story» της θητεία του στη δημαρχία του Πειραιά.

Πρέπει όμως να γνωρίζει ο πειραϊκός λαός και να καταλάβει και ο ίδιος ο δήμαρχος ότι η καθαριότητα του δήμου αλλά και όλες οι υπηρεσίες, έφτασαν στο σημείο που είναι σήμερα από τις φιλότιμες προσπάθειες των κακοπληρωμένων εργαζομένων που ανέχονται καταστάσεις και υπερεντατικοποίηση της εργασίας τους, ΟΧΙ από το γραφείο δημάρχου ή από τυχάρπαστους εργολάβους που εκμεταλλεύονται το μόχθο των εργαζομένων και αμείβονται από τα τέλη των δημοτών.

Υπηρετώντας πιστά την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης, από τη θέση του δημάρχου και με τις τακτικές που εφαρμόζει,  προσπαθεί να εξαθλιώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, στερώντας τους ακόμα και αυτά τα πενιχρά που δικαιούνται από την υπερωριακή τους απασχόληση.

Οι επανειλημμένες υποσχέσεις που έχει δώσει ο δήμαρχος τους τελευταίους μήνες για αποπληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών τριών μηνών γίνονται πιστευτές μόνο από το υποτελικό στον ίδιον, προεδρείο του Σωματείου, που τα αναπαράγει τεχνηέντως για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους.

Στην μοναδική συνάντηση που είχαμε σαν ολομέλεια του Δ.Σ. το προεδρείο συγκαταβατικά συναινούσε με τα λεγόμενα του δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα, ενώ τα μέλη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ τους δήλωσαν ότι στην πράξη αυτά που υποστήριζαν είναι ανεφάρμοστα.

Οι διεκδικήσεις των μελών του προεδρείου ξεκινούν και σταματούν στην ιδιοτέλεια που διακρίνει τις ενέργειές τους. Το «βόλεμα» του προέδρου, του γεν. γραμματέα και άλλων υποψηφίων της παράταξή τους στο γραφείο κίνησης αποτελεί, εξόφθαλμη απόδειξη για τις συνδιαλλαγές που γίνονται με την Δημοτική Αρχή.

Για την ΕΛ.ΑΓ.ΕΚ η δικαίωση στα προβλήματα που μας δημιουργεί η πολιτική της δημοτικής αρχής είναι πλέον θέμα κινηματικής διεκδίκησης και όχι εικονικών διαβουλεύσεων και κάλπικων υποσχέσεων.

Συνάδελφοι
Στα σοβαρά προβλήματα από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης που εφαρμόζει και η δημοτική αρχή και μας απασχολούν από «χθες»,  πέρα της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης που μας επέβαλαν με τα μνημόνια, τώρα προωθούν και προσθέτουν την ολοκληρωτική μας εξόντωση,  με διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στους δήμους και ειδικά στους υπερχρεωμένους δήμους, όπως ο δήμος Πειραιά, θα βρεθούμε στο επίκεντρο και θα αποτελέσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς, για τους κυβερνητικούς μνημονιακούς υπηρέτες, τα πρώτα 12.000 θύματα των χιλιάδων απολύσεων εργαζομένων που έχουν αποφασίσει για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν ξεπεράσουμε και δεν αφήσουμε πίσω τέτοιες συμβιβασμένες ηγεσίες που παίζουν επικίνδυνο ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα και που σιωπούν και αποκρύπτουν εσκεμμένα την αλήθεια από τους εργαζόμενους, είμαστε χαμένοι από χέρι.

Χρειάζεται να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές στη ζωή μας και όχι κομπάρσοι στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η μόνη διέξοδος είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις του υπόλοιπου κόσμου της εργασίας, που αντιδρά, αντιστέκεται και αγωνίζεται, ενάντια στο κυβερνητικό έκτρωμα που προκειμένου να εκπληρώσει τις διαταγές της Μέρκελ, της τρόικας και του κεφαλαίου που υπηρετεί, θα αποτελέσει αναμφίβολα τη πιο σκληρή πιο αυταρχική και πιο αντιδημοκρατική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Σας καλούμε να δώσετε δυναμικό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από άλλες 14 μεγάλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, σηματοδοτώντας την αρχή ενός ενιαίου αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και όλων όσων την εφαρμόζουν, που σφαγιάζει τους εργαζομένους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.  
                                  
       Ιούνιος 2013                                                                       ΕΛ.ΑΓ.ΕΚ.

δημοσίευσε ...