Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

«φτάνει να έχουμε δουλειά»;

Υπό τον φόβο των απολύσεων, που είναι σίγουρο ότι «αργά» ή γρήγορα θα έρθουν, η τρικομματική κυβέρνηση έχει βρει τον τρόπο να περνάει τα βάρβαρα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που στραγγαλίζουν οικονομικά τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις …

Με την αυταπάτη ότι «φτάνει να έχουμε δουλειά» και τα συνδικάτα να απομονώνουν την αποτροπή των απολύσεων από την υπόλοιπη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων που εξίσου εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, η άθλια για τον λαό συγκυβέρνηση μπορεί «αναίμακτα» να επιβάλει νέους φόρους και χαράτσια, να εκποιεί την ελληνική περιουσία, να κινεζοποιεί μισθούς και συντάξεις, να καταργεί εφάπαξ και επικουρικό, να υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την υγεία την περίθαλψη και την ασφάλιση, να περιορίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές δράσεις καθώς και ότι άλλο ζει καθημερινά στο πετσί του ο Έλληνας πολίτης από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της εγχώριας τρόικας.

Στο τέλος όμως και σταθερή εργασία δεν θα υπάρχει και χωρίς δικαιώματα θα μείνουν οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, για όσους βρίσκουν δουλειά και θα εμπορευματοποιηθούν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, που ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρούνται αυτονόητα η μνημονιακή συγκυβέρνηση τα μετατρέπει σε είδη πολυτελείας.

Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι τίποτα από όλα αυτά που είναι ενταγμένα στα μνημόνια, μεμονωμένα ή συντεχνιακά δεν μπορεί να κερδηθεί, η μόνη λύση στα προβλήματα των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν από ένα καλά οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων, των άνεργων και της κοινωνίας που όχι απλά θίγεται αλλά καθημερινά βαλτώνει στην εξαθλίωση όλο και περισσότερο.  

Για την ενημέρωση σας ακολουθεί δημοσίευμα από την aftodioikisi.gr που έχει να κάνει με τις απολύσεις στους δήμους τις αποκεντρωμένες περιφέρειες και το υπουργείο εσωτερικών.

Έρχονται 7.000 διαθεσιμότητες σε ΟΤΑ, αποκεντρωμένες, ΥΠΕΣ

Περίπου 7.000 θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ,των αποκεντρωμένων διοικήσεων και του υπουργείου Εσωτερικών, που θα ακολουθήσουν το δρόμο της διαθεσιμότητας εντός του 2013.
Πρόκειται για το 7% των 94.0000 υπαλλήλων των συγκεκριμένων φορέων (δήμων, περιφερειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων και του ΥΠΕΣ) που θα κληθούν να καλύψουν το 28% της μνημονιακής υποχρέωσης των 25.000 «διαθέσιμων» εντός του έτους.

Μεγάλη «δεξαμενή» οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Η μεγάλη «δεξαμενή» θα είναι οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι με τους μεγάλους δήμους και όσους μεσαίους έχουν πλεονάζον προσωπικό να βρίσκονται πρώτοι στη λίστα. Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα ενταχθεί και τμήμα των 14.000 υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων των δήμων, ωστόσο καθώς εκεί η κυβέρνηση, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σχεδιάζει να καταργήσει ΝΠΙΔ και άρα να απολύσει απευθείας εργαζόμενους, ο αριθμός των «διαθέσιμων» θα είναι μικρότερος.

Η διαθεσιμότητα, όπως είναι φυσικό, δεν θα αφήσει ανέγγιχτους και τους περίπου 10.000 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των αιρετών περιφερειών, ωστόσο εκεί ο αριθμός των «διαθέσιμων» θα είναι αναλογικά μικρότερος.

δημοσίευσε ...