Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Αἰδώς Ἀργεῖοι»!!!

Του «Ωτακουστή»
Όταν φορούν το... κοινωνικό προσωπείο, οι μνημονιακοί και πιστοί υπηρέτες της Μέρκελ, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας και Γιάννης Βρούτσης, φωνάζουν τα κανάλια για να αναλύσουν τα μεγάλα σχέδια τους που αφορούν στην προστασία των άνεργων, των φτωχών, των εξαθλιωμένων πολιτών μας. Μάλιστα, ο τελευταίος του είχε δώσει και όνομα: Κοινωνικό Δίκτυο κατά της Φτώχειας.

Στην πραγματικότητα τι γίνεται, όμως; Πίσω από το... κοινωνικό προσωπείο τους και τα φώτα που το «περιλούζουν», πέφτει η σκιά, που δείχνει το πραγματικό τους πρόσωπο, τους πραγματικούς τους σκοπούς: η εξυπηρέτηση των διαπλεκομένων και μόνον, των δανειστών και μόνον, η εξαθλίωση του λαού και μόνον.

Κατάσχεση σπιτιού άνεργου για 1.677,95 ευρώ

Δε διστάζουν να εξαθλιώσουν και να αποδομήσουν ακόμη και έναν άνεργο, να του καταπατήσουν την αξιοπρέπεια, και να του κλέψουν ό,τι μοναδικό τού έχει μείνει: το σπίτι του. Όπως στην περίπτωση, μεταλλεργάτη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια. Πριν από τρεις ημέρες, το Δημόσιο προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση του σπιτιού του στα Καμίνια, επειδή χρωστά στην εφορία 1.677,95 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις το ποσό έφτασε στα 2.173, 81 ευρώ. Μάλιστα, ο μεταλλεργάτης όχι μόνο είναι τρία χρόνια άνεργος, αλλά χρωστάει το σπίτι στην τράπεζα, ενώ η οικογένειά του είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες.

Το θέμα αποκαλύπτει ο «Ριζοσπάστης» και όπως υπογραμμίζει η Δ' ΔΟΥ Πειραιά, που έκανε την κατάσχεση, με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για τον ενδεχόμενο πλειστηριασμό.

Και εδώ έρχεται να αναρωτηθεί κάποιος: Πού είναι το κράτος δικαίου; Πού είναι η αλληλεγγύη και η προστασία του κράτους; Η απάντηση απλή: πουθενά! Οι μνημονιακοί τα έχουν ισοπεδώσει όλα.

Αυτόνομη Παρέμβαση: Μαζικά ταξικά συνδικάτα για την ανατροπή

Η Αυτόνομη Παρέμβαση έχει σαφή θέση στο ζήτημα της προστασίας των άνεργων και των φτωχών, της λεηλασίας της περιουσίας των εργαζομένων και των πολιτών, αλλά και της δημόσιας περιουσίας στην οποία προχωρά χωρίς αιδώ η μνημονιακή συγκυβέρνηση:

«Η κυβέρνηση αυτή μας πήρε τους μισθούς και τις συντάξεις, τετραπλασίασε την ανεργία στην εποχή του μνημονίου, έστειλε στην απελπισία και την αυτοκτονία χιλιάδες συμπολιτών μας και τα παιδιά μας στη μετανάστευση. Τώρα θέλουν να πάρουν και τα σπίτια μας. Δεν πάει άλλο. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, αρκεί να το πιστέψουμε και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

»Οι ηγεσίες των συνδικάτων αποδείχτηκαν όχι μόνο κατώτερες των περιστάσεων, άλλα και μέρος του προβλήματος. Πρώτη προτεραιότητα για ένα μέρος από αυτές, είχαν και έχουν τη διάσωση του αστικού πολιτικού κατεστημένου, όλα τα χρόνια ταυτίστηκαν με αυτό αντλούσαν δύναμη και εξουσία από αυτό και τώρα δεν μπορούν να απογαλακτιστούν.

 »Μοναδική μας όμως επιλογή να ξεπεράσουμε τον κάβο και να νικήσουμε τους ταξικούς μας αντιπάλους είναι να διαθέτουμε ισχυρά όπλα. Και ισχυρά όπλα είναι τα μαζικά-ταξικά συνδικάτα. Μοναδική λύση είναι η ορμητική ένταξη των εργαζομένων στα συνδικάτα και η πάλη για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, προς όφελος τους».

πηγή : apnet.gr

 

δημοσίευσε ...