Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανατροπή των πολιτικών που ξεπουλούν τη χώρα.

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα λιμάνια ενάντια στην πολιτική του ξεπουλήματος βρέθηκε σήμερα (26/6/2013)το μεσημέρι ο υπογράφων, μεταφέροντας μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και το κάλεσμα της ομοσπονδίας για κοινές δράσεις και συντονισμένο αγώνα  των εργαζομένων όλων των κλάδων με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν, αρχής γενομένης από το Συλλαλητήριο του Σαββάτου 29 Ιούνη 2013 - 11.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη στην Αθήνα.

«Σας μεταφέρω την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον δίκαιο και επίπονο αγώνα σας ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών της χώρας. 

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
 
Το νέο κυβερνητικό μόρφωμα που βγήκε από τον ανασχηματισμό της συγκυβέρνησης είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την χειρότερη κυβερνητική εκδοχή της μεταπολίτευσης. 

Μην έχει κανείς αυταπάτες ότι δεν πρόκειται για την πιο σκληρή, την πιο αυταρχική, την πιο αντιδημοκρατική, την πιο αντιλαϊκή και αντεργατική κυβέρνηση,  που ήρθε να εκπληρώσει στο ακέραιο τις επιταγές του ξένου και εγχώριου κεφαλαίου και να υλοποιήσει απόλυτα τις υποσχέσεις που έχουν δώσει οι Σαμαράς Βενιζέλος και Κουβέλης στην Μέρκελ και την τρόικα. 

Οι εντολές που έχουν πάρει είναι ξεκάθαρες.

Ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των λιμανιών και των άλλων δημόσιων υποδομών, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ των κοινωνικών αγαθών, διάλυση  των δημόσιων υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων,  κατάργηση του ισχύοντος εργατικού δικαίου, εξαθλίωση του λαού.

Η cosco είναι το ζωντανό παράδειγμα ξεπουλήματος και προώθησης εργασιακών σχέσεων  μεσαιωνικής γαλέρας. 

Θεωρώντας αυτό επίτευγμα, το πολυδιαφημίζουν και δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν και να αναγάγουν σε πλασιέ πωλήσεων,  τον πρόεδρο της δημοκρατίας !!!

Την απάντηση τους όμως την πήραν με τον καλύτερο τρόπο τόσο ο πρόεδρος με την επιστολή που του έστειλε το συνδικάτο σας , όσο και οι μνημονιακοί υπηρέτες από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εξαιρεί την προβλήτα της cosco ως τη μοναδική μεταξύ 265 Ευρωπαϊκών λιμανιών  που δεν υφίσταται κανένα εργασιακό δικαίωμα. 

Για ποια δημοκρατία και για ποιον πρόεδρο όμως μιλάμε στ’ αλήθεια …συνάδελφοι; 

Τη δημοκρατία που κουρέλιασαν για να εφαρμόσουν τους σχεδιασμούς και τα μνημονιακά μέτρα, με την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων και των κινημάτων με ΜΑΤ και ΧΗΜΙΚΑ, ; 

Την δημοκρατία τους που περιορίζει και καταργεί τις διαδηλώσεις ;

Την δημοκρατία των απανωτών επιστρατεύσεων εργασιακών κλάδων, ξεκινώντας με τους εργαζόμενους στους δήμους το 2011 και ακολουθώντας στους εργαζόμενους των μέσων σταθερής τροχιάς, στους ναυτεργάτες και τέλος στους καθηγητές;

Τη δημοκρατία της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ; 

Τη δημοκρατία του αποφασίζομεν και διατάσσομεν και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που παρακάμπτουν το κοινοβούλιο ;

Ή την δημοκρατία που πρωτοτύπησε παγκοσμίως κλείνοντας σε μια νύχτα την Ελληνική Ραδιοτηλεόραση και απολύοντας 2700 εργαζόμενους με υπογραφή του εντεταλμένου υπουργικού συμβουλίου και του προέδρου της δημοκρατίας που λειτούργησε σαν κλητήρας επίδοσης των απολύσεων ; 

Ξεκάθαρα συνάδελφοι, μιλάμε για  πραγματική κατάλυση της δημοκρατίας και για άλλη μία φορά στην ιστορία της, μιλάμε για την δημοκρατία που οι ίδιοι έχουν βάλει «επί της χειρουργικής κλίνης» και την καρατομούν.

Φτάνει πια …δεν πάει άλλο !!!

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, πρέπει να διαχειριστούμε εμείς μέσα από τα συνδικάτα μας τις τύχες της ζωής μας.

Πρέπει να ξεπεράσουμε και να παρασύρουμε κινηματικά με την αποφασιστικότητα μας τις πλειοψηφικές ηγεσίες των συνομοσπονδιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που αρέσκονται και περιορίζονται μέχρι τις αντιμνημονιακές κορώνες που βγάζουν στις  ανακοινώσεις τους ή στις αιφνίδιες και απροετοίμαστες περιορισμένης συμμετοχής κινητοποιήσεις τους που στην ουσία διευκολύνουν με αυτή τη στάση τους το καταστροφικό έργο της εξουσίας. 

Και ακόμη περισσότερο πρέπει να σταματήσουμε να πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και του συναδελφικού κανιβαλισμού που μας στήνουν – είμαστε όλοι στον ίδιο παρανομαστή.

Η εμπειρία της τελευταίας τριετίας μας έδειξε ότι κανένας αγώνας δεν θα κερδηθεί όταν δίνεται από έναν και μόνο κλάδο που θίγεται κατά περίπτωση.

Ο συντονισμός των δυνάμεων όλων των συνδικάτων σε ενιαίο αγώνα καλά προετοιμασμένο με πολιτικά χαρακτηριστικά την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μνημονιακών – νεοφιλελεύθερων  πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν, είναι η μοναδική λύση. 

Στο πλαίσιο αυτό την προηγούμενη εβδομάδα προκλήθηκε από την ΠΟΕ – ΟΤΑ  αγωνιστικό προσκλητήριο συντονισμού κοινών κινητοποιήσεων με αρκετά αισιόδοξη για το άμεσο μέλλον συμμετοχή από πλευράς μεγάλων ομοσπονδιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και με μεγάλη συνοχή στις αποφάσεις για κοινή δράση.

Σας καλούμε να ενώσετε και σεις τις δυνάμεις σας μαζί με τις υπόλοιπες 12 πρώτες ομοσπονδίες και να δώσετε δυναμικό παρών στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου 29 Ιουνίου και ώρα 11.30 το πρωί  στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα για να συμπαραταχθούμε όλοι μαζί στον αγώνα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ , που μπορεί να φέρει ελπίδα και αισιοδοξία για νικηφόρα αποτελέσματα.

Λέμε όχι στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των λιμανιών και των υπόλοιπων υποδομών της χώρας

Όχι στην ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών

Όχι στη ΔΙΑΛΥΣΗ των δημόσιων υπηρεσιών και στις Ιδιωτικοποιήσεις 

Καμία ΑΠΟΛΥΣΗ εργαζομένου

Νικάμε τον φόβο , τον ΦΟΒΟ μας να έχουν !!!

Γεια σας και καλή δύναμη !!!»  

Βασίλης Γκιτάκος, μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ και μέλος της γραμματείας της ΑΣΚ - ΟΤΑ

δημοσίευσε ...