Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ως πότε θα περιμένουμε ατάραχοι το μοιραίο …;

Η τελική απόφαση που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας έχει παρθεί και όσο και να θέλουν συγκυβέρνηση και Μ.Μ.Ε. να την στρογγυλοποιήσουν, δίνοντας διάφορες επικοινωνιακές ονομασίες όπως απομακρύνσεις ή αποχωρήσεις, η έννοια και το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο σκληρό, προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, διαλύοντας τον δημόσιο τομέα προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών.

Παράλληλα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας προώθησε μεσαιωνικές, νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας, νομιμοποιώντας στην ουσία την «μαύρη εργασία» και τους εργασιακού όρους της Μανωλάδας, με φτωχοποιημένους και εξαθλιωμένους εργαζόμενους, χωρίς περιθώρια και δικαιώματα αντίδρασης και αντίστασης. (μερική απασχόληση, 300 – 400 ευρώ αποδοχές, χωρίς ή με «ολίγη» κοινωνική ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη»)

Ο φόβος της κοινωνικής εξέγερσης έκανε την συγκυβέρνηση να μεταχειριστεί τον κοινωνικό αυτοματισμό ως μέσο για να περάσει τα πιο σφαγιαστικά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της μεταπολίτευσης, έβαλε ομάδες της κοινωνίας και κλάδους εργαζομένων αντιμέτωπους να κανιβαλίζονται , επιρρίπτοντας τους τις δικές της αποκλειστικές ευθύνες διακυβέρνησης.

Οι γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ επιδόθηκαν περισσότερο σε επικοινωνιακού τύπου αγώνες, «επαναστατικών» ανακοινώσεων χωρίς αντίκρισμα, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους και να σπείρουν την απογοήτευση.

Το σκηνικό πρέπει άμεσα να ανατραπεί, να νικήσουμε το φόβο μας και να τον μεταδώσουμε σ’ αυτούς που πραγματικά φοβούνται τη δύναμη που έχουμε.

Ο αγώνας της ανατροπής της εξαθλίωσης μας περνάει μέσα από τα δικά μας χέρια και είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε, δίνοντας δυναμικό και μαχητικό παρών σ’ αυτόν τον αγώνα.

Μαχητικές Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Σωματεία πρέπει να συντονίσουν και να συνεχίσουν τον αγώνα των εργαζομένων προς την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν, παρακινώντας ή αν χρειαστεί και ξεπερνώντας  ακόμα, τις «αρτηριοσκληρωτικές» ηγεσίες των συνδικάτων.

Νικάμε το φόβο, τον φόβο μας να έχουν !!!

Προς ενημέρωση σας ακολουθεί δημοσίευμα σχετικό με την απόφαση των απολύσεων από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr  

Στις αρχές Ιουνίου θα «κληρώσει», σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  για την πρώτη λίστα φορέων του δημοσίου (ΝΠΙΔ) που θα καταργηθούν, οδηγώντας στην έξοδο από το δημόσιο περί τους 2000 υπαλλήλους με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).

Την απόφαση, όμως,   δεν θα τη λάβει ούτε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Α. Μανιτάκηςούτε ο Μέγαρο Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η «λίστα Σταμάτη» που επεξεργάζονται από κοινού οι υπουργοί Επικρατείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα παραδοθεί από τον κ. Μανιτάκη που έχει και τυπικά την αρμοδιότητα στους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να λάβουν την τελική απόφαση.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό,  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η λίστα θα περιλαμβάνει και εναλλακτικά σενάρια για κατάργηση οργανισμών, ώστε οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτά.

Όπως διαβεβαιώνουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αυτό το διάστημα σβήνουν και γράφουν, «η λίστα θα είναι πλήρως αιτιολογημένη και αξιολογημένη», ενώ η ενημέρωση προς τα τρία κόμματα της κυβέρνησης «θα είναι συνεχής.

δημοσίευσε ...