Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Έλλην υΠήκοος, ή Έλλην Πολίτης;

Του Μάριου Κατσουρού*
Έν όψει τις κατάθεσης του νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο  «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», παρουσιάζεται μια πρώτης τάξης ευκαιρία να βρεθεί η κοινωνία με τα συνδικάτα και με συντονισμένες αντιδράσεις  να καταφέρουν στην πράξη να ακυρώσουν μνημονιακές κατευθύνσεις.

Το μακρύ χέρι του μνημονιακού κράτους, με εντολή του  «μεγάλου ταξιδευτή»  και με πρωτεργάτη τον μνημονιακό  υπουργό κ Μανιτάκη , εκδικείται , ταπεινώνει και τιμωρεί  το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακυρώνει τον χαρακτήρα της ,  αφαιρώντας    τη  δυνατότητα να λειτουργεί βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου (κώδικας)  και του Συντάγματος .

Της αφαιρεί τη δυνατότητα , με τους πενιχρούς πόρους που της έχουν απομείνει , να ανακουφίζει τους πολίτες , ως μοναδικός φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής .

Η εκδικητική μανία αυτών οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στον υπερδανεισμό και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου , αυτοί οι οποίοι εμφανίζονται ως σωτήρες και με περίσσιο θράσος απαιτούν να τους ζητήσουμε συγνώμη , οραματιζόμενοι μια  «ανάπτυξη»  πάνω στο πτώμα της κοινωνίας , βρήκαν την αιτία των  « κακών»  στην κοινωνική πολιτική και τις δομές των ΟΤΑ και συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους .

Καταργούν τις βιβλιοθήκες , καταργούν τους παιδικούς σταθμούς , ακυρώνουν όλα τα κοινωνικά προγράμματα (ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , ΚΗΦΗ , ΚΔΑΠ κ.α) , κλείνουν τα ΝΠΔΔ που δραστηριοποιούνται στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό .

Ως  νέοι ιεροεξεταστές οδηγούν την κοινωνία στον σκοταδισμό , στην απομόνωση , στην αποξένωση , επόμενος στόχος , ρίχτε τους όλους στην πυρά!!!

Η επόμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου , θα αντικαταστήσει τη λέξη  –πολίτης- κατά το Σύνταγμα , με την ορθή , ΥΠΗΚΟΟΣ .

Τα συνδικάτα ως   οργανωμένος φορέας   αντίστασης στην μνημονιακή εποχή , οφείλουν να αναδείξουν το έγκλημα που συντελείται . Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές πρώτοι , έχουν ΗΘΙΚΗ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ηγηθούν της αντίστασης στους μνημονιακούς  καιρούς .

Με καθημερινές διαδηλώσεις  , ενημέρωση των πολιτών , με καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας  προς τους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας στα υπουργεία τους , πρέπει να γίνουμε ο εφιάλτης τους .

Τα συνδικάτα πρέπει να γίνουν ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ , να φύγουν από τη γραμμή άμυνας και να απαιτήσουν μαζί με την κοινωνία   , λύση στα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας.

Πρέπει να συγκρουστούμε  ως συνδικαλιστές , πρώτα με τον κακό εαυτό μας και μετά να μετρηθούμε στα πεζοδρόμια της ανυπακοής .

Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην υποτέλεια ,  ΟΧΙ στη σχέση εξουσιαστή – υπηκόου .

Επιβάλλεται να ξαναγίνουμε ΠΟΛΙΤΕΣ.

*Ο Μάριος Κατσουρός είναι μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ

δημοσίευσε ...