Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μαραζώνουν τη δημόσια υγεία στον Πειραιά για να «ανεγείρουν» ιδιωτικές πολυκλινικές.



Με τα δημόσια νοσοκομεία του Πειραιά να βρίσκονται υπό διάλυση και η δημόσια υγεία να νοσεί βαριά για τους Πειραιώτες, ο βαθιά υποταγμένος στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων Δήμαρχος Πειραιά παρακάμπτει αυταρχικά την απόφαση της δημοτικής κοινότητας που δεν μπόρεσε να ελέγξει και προχωρεί κατά παράβαση των κανονισμών στη «διευκόλυνση» της δημιουργίας Ιδιωτικής πολυκλινικής.

Ιδιωτικά συμφέροντα εξυπηρετεί ξανά ο Δήμαρχος Πειραιά, καταγγέλει η "Συμμαχία στον Πειραιά"

Με πλειοψηφία (30 «ναι», 8 «όχι» και 2 «παρών»), αλλά κατά παράβαση των κανονισμών, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, το θέμα της τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Ν. Φαλήρου, για το χαρακτηρισμό χώρου «περίθαλψης» στο ακίνητο επί της Λεωφόρου Πειραιώς 64, στο οποίο βρίσκεται το διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα «ΗΒΗ». Η συμμαχία στον Πειραιά καταγγέλλει ότι δεν εγκρίθηκε ως όφειλε το νέο ρυμοτομικό από το διαμερισματικό συμβούλιο, το οποίο το καταψήφισε ομόφωνα, αλλά παρακάμφθηκε, προκειμενου να εγκριθεί στο Δημοτικό συμβούλιο.

Υποψήφιοι επενδυτές ζητούσαν εδώ και καιρό να αλλάξει το ρυμοτομικό σχέδιο για να φτιάξουν πολυκλινική, καθώς το εργοστάσιο είναι κηρυγμένο μνημείο με χρήσεις γης οι οποίες δεν περιλαμβάνουν την περίθαλψη. Για να γίνει αυτή ήταν απαραίτητη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του οικείου δήμου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Δήμος Πειραιά.

"Τη στιγμή που τα τρία δημόσια του Πειραιά είναι στο όριο να κλείσουν, ο δήμαρχος Πειραιά επιλέγει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ενός ακόμα ιδιωτικού νοσοκομείου στον Πειραιά" καταγγέλει η συμμαχία η οποία επισημαίνει ακόμα οτι δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες σχετικά με την ανέγερση της πολυκλινικής. Εκτιμά δε, ότι αυτή θα επιβαρυνθεί από μια τόσο βαριά δραστηριότητα.

Απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι το οικόπεδο αυτό είναι ιδιωτικό και επιτρέπεται σήμερα βάση νομοθεσίας, για οποιονδήποτε να κατασκευάσει και ιδιωτική κλινική χωρίς την έγκριση και συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά μόνο με ειδική απόφαση του υπουργού. Υπογράμμισε ότι γύρω από τη συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να αναπτυχθούν καταστήματα και να νοικιαστούν διαμερίσματα που παραμένουν κενά εδώ και χρόνια. «Ο Πειραιάς θα αποκτήσει ξανά την αίγλη, την πολιτιστική του λάμψη, την πολιτιστική του ταυτότητα και θα γίνει όχημα ανάπτυξης» επεσήμανε ο Β. Μιχαλολιάκος.

πηγή : avgi.gr

δημοσίευσε ...