Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Οι δίκαιοι αγώνες δεν επιστρατεύονται !!!

Ελένη Δεδούση
 
Οι μειώσεις των μισθών μετά την λήξη της μετ ενέργειας στις 15 του Μάη, οι επικείμενες απολύσεις στο δημόσιο αναμένεται να γίνουν αιτίες έντονης δυσαρέσκειας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προκλητικά και αδιάλλακτα, εν όψει πανελληνίων εξετάσεων, κατέθεσε νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσει τις αντιδράσεις τους.
Αφού έχει ήδη καλλιεργήσει τους μηχανισμούς του κοινωνικού αυτοματισμού, με την αγαστή βοήθεια των ΜΜΕ, στοχεύει να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης στις συνέπειες που θα προκαλέσουν οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στους μαθητές που δίνουν εξετάσεις και όχι στα αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών στην εκπαίδευση εν γένει, αλλάζοντας έτσι την ατζέντα από τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας.
 

Όπως ήταν αναμενόμενο το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 17 Μάη, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων και πενθήμερη απεργία από τις 20 του μήνα. 

Πριν όμως αποφασίσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ αν στηρίζουν την απόφαση της ΟΛΜΕ ,ήδη ο πρωθυπουργός υπέγραψε τα φύλλα επιστράτευσης για 85.000 εκπαιδευτικούς, τα οποία θα παραδοθούν την Δευτέρα το πρωί, δύο μέρες δηλαδή πριν οι ΕΛΜΕ πραγματοποιήσουν τις γενικές τους συνελεύσεις. 

Η αυταρχική τρικομματική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, κάνει επίδειξη πυγμής και δεν παίρνει τίποτα πίσω, επικαλούμενη τον μνημονιακό νόμο και τη μνημονιακή τάξη, επιτίθεται καταστρατηγώντας συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας έτσι ώστε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι μπορεί να επιβάλλει τη σιδηρά πειθαρχεία και να κάμψει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα οιαδήποτε κοινωνικής ομάδας, ανεξάρτητα από το δίκαιο των αιτημάτων της.
 
H κυβέρνηση των μνημονίων διατείνεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μαθητών, ενώ εξ αιτίας των μνημονίων εδώ και τρία χρόνια έχουν κλείσει πάνω από 1000 σχολεία. Ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για τη νεολαία, ενώ η ανεργία στους νέους τείνει να φτάσει το 70%. Ας μας απαντήσει τι έκανε για τους μαθητές το χειμώνα όταν λόγω έλλειψης πετρελαίου ξύλιαζαν κυριολεκτικά στις κρύες σχολικές αίθουσες ;
 
Έχοντας στην υπηρεσία της η τρικομματική κυβέρνηση τα ΜΜΕ συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς, παρουσιάζοντας τους ως τεμπέληδες, που αρνούνται να εργασθούν δύο ώρες παραπάνω, δε λένε όμως πώς μια ώρα διδασκαλίας ισούται με τρεις ώρες εργασίας γραφείου, δε λένε ότι ο εκπαιδευτικός εργάζεται επιπλέον σπίτι για προετοιμασία της διδασκαλίας ή για διόρθωση γραπτών, ούτε λένε ότι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών θα οδηγήσει στην έξοδο χιλιάδων αναπληρωτών.
 
Κοντολογίς ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, είναι αγώνας κατά του κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση, είναι αγώνας για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας που θίγονται καθημερινά, είναι αγώνας για τη Δημοκρατία, είναι αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων.
Το δικό μας όπλο είναι ένα, η αλληλεγγύη!!!
 
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας όλων μας!!!
 
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του αυταρχισμού!!!
 
Αύριο λοιπόν όλες και όλοι στους δρόμους!!!!
 
Γιατί καμία επιστράτευση δεν μπορεί να σταματήσει τους δίκαιους λαϊκούς αγώνες !!!!!

πηγή : dedousi.blogspot

δημοσίευσε ...