Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

«προστάτες» της συγκυβέρνησης οι πλειοψηφικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ποιο Υπονόμευση ... δεν γίνεται !!!

Με υπονομευτικό και κατάπτυστο τρόπο οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αλλά και τον κομματικό (ΠΑΜΕ) στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ φρόντισαν με την προχτεσινή τους εξοργιστική απόφαση να «πνίξουν» την δυναμική επανεκκίνηση του αγώνα των εργαζομένων κατά της αυταρχικής συγκυβέρνησης , εν τη γεννέσει του !!!

Ο φόβος φυλάει τα έρμα και  στη συγκεκριμένη περίπτωση τα έρημα είναι η κυβέρνηση και οι συνδικαλιστικοί της ακόλουθοι, που βλέποντας ότι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός είναι προ των πυλών και οι εργαζόμενοι εξοργισμένοι από τις επαναλαμβανόμενες επιστρατεύσεις θα δώσουν μαζικά την απάντηση τους, η πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ με πρόταση του ΠΑΜΕ, τράβηξαν το χαλί !

Οι τακτικισμοί των συμβιβασμένων πλειοψηφικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ των συνδικάτων, υπέρ των κυβερνητικών επιλογών και επιδιώξεων ειδικά στην εποχή των μνημονίων είναι ορατές περισσότερο κι από τον ήλιο, η απώλεια κεκτημένων δικαιωμάτων μέσα από πολύχρονους και επίπονους αγώνες του ε.κ. ακόμα και στην αμοιβή ή την ίδια την εργασία χάθηκαν, δείχνοντας την γραφειοκρατική αγκύλωση των ηγεσιών του σ.κ. οι οποίες έχουν αρκεστεί στην επικοινωνιακή και μόνο αντίσταση.

Τα μέλη της Αυτόνομης Παρέμβασης στην εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν σήμερα(15/5/2013) άμεση σύγκλιση του οργάνου για να παρθεί απόφαση, έστω και τώρα,  ανάλογη με αυτή της συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα καλύψει τους εκπαιδευτικούς και θα στρέφεται ενάντια στις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές επιστρατεύσεις εργαζομένων, που παγιοποιεί η  συγκυβέρνηση σε κάθε εξαγγελία ή πρόθεση εξαγγελίας απεργίας.

Με την στάση που κρατάνε οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και υπονομεύοντας τον αγώνα των εκπαιδευτικών μόνο «προστασία» στην συγκυβέρνηση δίνουν.

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ με την προχτεσινή της απόφαση και με την αμέριστη βοήθεια του ΠΑΜΕ, δεν άδειασε μόνο τον αγώνα των εκπαιδευτικών, άδειασε τον αγώνα όλων των εργαζομένων, που με αφορμή την εξόφθαλμη καθεστωτική επίταξη των εκπαιδευτικών ξαναμπήκε σε αγωνιστική τροχιά μετά το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικής «ακινησίας».

Η ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και σίγουρα τους εργαζομένους, περνάει μέσα από την ανατροπή των συσχετισμών δυνάμεων στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αν δεν μπουν στο περιθώριο οι δυνάμεις που επί δεκαετίες «λυμαίνονται» την εξουσία του σ.κ. δημιουργώντας κομματικό και εργοδοτικό κατεστημένο μέσα στο ίδιο το σ.κ., οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ελπίζουν σε νικηφόρους αγώνες που θα ξαναφέρουν την ελπίδα για πραγματική ανάκαμψη.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αρνούνται και πάλι να κηρύξουν Απεργία

H Αυτόνομη Παρέμβαση, η οποία ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να υιοθετηθεί το αίτημα της γενικής συνέλευσης των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας, να πραγματοποιηθεί γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την Παρασκευή 17 Μαΐου ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών δηλώνει τα εξής:
 
Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια μέχρι την τελευταία στιγμή και περιμέναμε μέχρι τις 8μμ μήπως και οι πλειοψηφίες αλλάξουν στάση και λάβουν σχετική απόφαση. 

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απάντησε με ανακοίνωση, απορρίπτοντας το αίτημα των εκπαιδευτικών και υιοθετώντας ουσιαστικά τη βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, ότι δηλ."...η παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με θύματα τα παιδιά", επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη στους καθηγητές και την ΟΛΜΕ.
 
Από την άλλη πλευρά η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ τηρεί σιγή ιχθύος και ορίζει συνεδρίαση για αύριο Πέμπτη 16/05/2013 στις 9πμ, καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη την οργάνωση οποιασδήποτε κινητοποίησης, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση μας  ότι η  ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και με την ανοχή του ΠΑΜΕ με τη στάση της υπονομεύει τον αγώνα των εκπαιδευτικών.
 
Οι αυταπάτες που προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν κάποιοι και καθυστερούσαν τη σύγκληση των οργάνων, για αλλαγή τάχα της στάσης της κυβέρνησης διαψεύσθηκαν οικτρά από τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου.

Οι εργαζόμενοι που στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, θα κρίνουν αυστηρά την στάση των πλειοψηφιών στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και θα παλέψουν για την ανατροπή τους.
15-5-2013

δημοσίευσε ...