Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Οι ποινικές διώξεις συνδικαλιστών συνεχίζονται - η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.

Το όπλο της "επταετίας", τις ποινικές διώξεις και το νέο πειθαρχικό - "λαιμητόμο" χρησιμοποιεί η άθλια συγκυβέρνηση για να καρατομήσει ενεργούς συνδικαλιστές και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Μετά τους τρεις συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ  που καταδικάστικαν, γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελίας της έδρας, με την παρουσίας τους ασκούσαν βία στους εργαζόεμενους που ήθελαν να δουλέψουν κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων,  σειρά πήρε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) που διώκεται για παρακώλυση συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια των απεργιών του Ιανουαρίου. Το σ.κ. ενωμένο πρέπει να απαντήσει δυναμικά στις προκλήσεις και στις μεθοδεύσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης που έχει βάλει στόχο την ολοκληρωτική κατεδάφιση του εργατικού δίκαιου και την κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.  

«Διώκεται ποινικά μόνο ο πρόεδρος του Σωματείου μας Αντώνης Σταματόπουλος. Το έγκλημα που του αποδίδεται είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών. Ο χρόνος που το διέπραξε 7, 8 και 9.1.2013. Καταγγέλλουμε τη δίωξη του συναδέλφου προέδρου. Διαδηλώνουμε την οργή και την αποφασιστικότητά μας να αποκρούσουμε τη δίωξη. Θεωρούμε ότι αφορά τον καθένα μας. Γι' αυτό και η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική και αποφασιστική» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.  

«Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι αφοπλιστήκαμε με την επιστράτευση. Η ενωμένη δύναμή μας είναι ακατάλυτη. Όλοι σ' ετοιμότητα. Όλοι συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας. Καταδικάζουμε την ποινική δίωξη του προέδρου Αντώνη Σταματόπουλου. Αφορά τον καθένα μας. Θα την αποκρούσουμε με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Μετρό για τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίησή τους τον περασμένο Ιανουάριο, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε σκοτεινές και ανώμαλες πολιτικά περιόδους για τη χώρα μας. Έχει την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

στοιχεία από : tvxs.gr

δημοσίευσε ...