Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οι μάσκες έπεσαν ...νωρίς !!!


                                     
Οι μάσκες έπεσαν από πολύ νωρίς για την «πλειοψηφική» δύναμη  της διοίκησης του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατ/των του Δήμου Πειραιά, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο και τις προθέσεις της.


 
Το «ενιαίο» και «ενωτικό» προφίλ που πρόβαλαν προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τα μέλη του Σωματείου και να υφαρπάξουν την ψήφο τους κατέρρευσε από την επομένη κιόλας των εκλογών, κάνοντας φανερή την συμβιβασμένη εργοδοτική διάθεση που τους διακατέχει.

Προς χάρη της δικής τους ενότητας, της υποταγής τους στη δημοτική αρχή και της εκτέλεσης του κομματικού τους καθήκοντος, απέκλεισαν από τις θέσεις του προεδρείου τα εκλεγμένα μέλη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ που τίμησε με την ψήφο του ένα πολύ μεγάλο μέρος των συναδέλφων – μελών του Σωματείου.

Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιπόλαια ή αλαζονική η στάση της πλειοψηφικής ηγεσίας του Σωματείου, αλλά δυστυχώς οι ενέργειές τους και η επιλογή τους αυτή στις τόσο δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν για τους εργαζόμενους και για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, καθώς και για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους καθιστά όχι απλά ανίκανους να εγγυηθούν την ενότητα του Σωματείου αλλά και επικίνδυνους για τους εργαζόμενους.

Πέρα από τη διαδικασία της εκλογής του προεδρείου στη πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/4/2013, τέθηκε και το θέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών τριών μηνών. Και σε αυτό το θέμα η πλειοψηφική ηγεσία του Σωματείου έδειξε την απόλυτη εναρμόνιση της στους ισχυρισμούς του κ. δημάρχου, απενοχοποιώντας τον ίδιο από τις ευθύνες του και ρίχνοντας το «ανάθεμα» στις υπηρεσίες που εμπλέκονται και κυρίως στους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές.

Παρά την υποσχεσιολογία που χρησιμοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα και εκμεταλλευόμενοι την τρομερή οικονομική ανάγκη που έχουν όλοι οι συνάδελφοι, από την φτώχεια και την ανέχεια που μας έχει επιβάλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση με τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζει, τελικά αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι ήταν μέρος ενός καλοστημένου σχεδίου από τη δημοτική αρχή να ελέγξει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συνάδελφοι,

Οι εκλογές απέδειξαν ότι μπορούμε να νικήσουμε τις οποιεσδήποτε φοβίες και εκβιαστικά διλήμματα μας βάζει η δημοτική αρχή και η «αυλή» της που θίγουν τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα.

Τώρα είναι ώρα αποφάσεων και πράξεων, όχι λόγων και επικοινωνιακών υποσχέσεων.

Είναι ώρα ο καθένας από εμάς να διαλέξει με ποιο «στρατόπεδο» θέλει να είναι, με τους εργαζόμενους ή με την εργοδοσία.

Νικάμε τον φόβο, τον φόβο μας να έχουν !!!
(και τον έχουν)!!!

           Απρίλιος 2013                                                        ΕΛ. ΑΓ. ΕΚ
                                                                         Εργαζομένων Δήμου Πειραιά

 25/4/2013

Υ.Γ. σε επόμενη ανάρτηση τα παραλειπόμενα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου της 26/4/2013.  

δημοσίευσε ...