Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αναδίπλωση με άστοχες «διευκρινίσεις» η ΔΗΜΑΡ για το ΒΣΣ

Το «Αντικειμενικό πρόβλημα στη λειτουργία του νέου προγράμματος αποτελεί το γεγονός ότι οι δήμοι δεν έχουν φροντίσει ως όφειλαν να μεριμνήσουν ώστε να συσταθούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις…», που ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ερώτησή τους οι έξι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ προς τους αρμόδιους υπουργούς,
αντικαταστάθηκε στην διευκρινιστική ανακοίνωση της με «Οι δήμοι σωστά έως σήμερα δεν έχουν προχωρήσει σε δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων για το «Βοήθεια στο Σπίτι» θεωρώντας ότι μπορεί το πρόγραμμα να συνεχιστεί με τον μέχρι σήμερα ακολουθούμενο τρόπο, όπως σωστά προασπίζεται η ΚΕΔΕ».

Αγνοώντας τα αιτήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας για μόνιμη και σταθερή λύση, εντάσσοντας το πρόγραμμα ΒΣΣ στα οργανογράμματα των Δήμων ως οργανωμένη υπηρεσία και μονιμοποιώντας τους εργαζόμενους σε ανάλογες μόνιμες οργανικές θέσεις, θεωρεί η ΔΗΜΑΡ ότι ο τρόπος που υλοποιείται το πρόγραμμα μέχρι και σήμερα είναι ο «καλύτερος από όλες τις απόψεις...»

Προσπαθώντας να διασκεδάσει επικοινωνιακά τις εντυπώσεις που άφησε η ερώτηση των βουλευτών της, «διευκρινίζοντας» ότι όσο το πρόγραμμα συνεχίζεται με την μορφή που έχει σήμερα, δηλαδή για 6 μήνες ακόμα σύμφωνα με την παράταση που δόθηκε, δεν υπάρχει «ανοικτό θέμα» για δημιουργία «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων».

Είναι ξεκάθαρη η θέση της ΔΗΜΑΡ ως συνιστώσα της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Ακολουθεί πιστά τα βήματα του νεοφιλελευθερισμού της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, θυσιάζοντας την ανθρώπινη αξία των ωφελούμενων των κοινωνικών προγραμμάτων και των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους των εργολάβων, που επιδιώκουν να αναθέσουν την «κοινωνική μέριμνα» για λογαριασμό του κράτους.

Η εξάμηνη παράταση που έδωσε η συγκυβέρνηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού στο πρόγραμμα ΒΣΣ προκειμένου να δημιουργηθούν οι κοιν.σ.επ για να συνεχίσουν αυτές την υλοποίηση του προγράμματος, πρέπει να μας βρει όλους στους δρόμους αντιπαλεύοντας τις μνημονιακές επιδιώξεις για εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, ειδικά προς τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας αλλά και την αποτροπή από το δρόμο της ανέχεια και της ανεργίας που θέλουν να οδηγήσουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται στα κοινωνικά προγράμματα.

Ακολουθεί προς ενημέρωση σας η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

[Σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν τα εξής:
- Είναι διάχυτη η αγωνία όλων για τη συνέχιση ενός από τα πιο πετυχημένα προγράμματα κοινωνικής στήριξης που έγιναν ποτέ στη χώρα μας και το οποίο πρέπει να συνεχιστεί ως έχει πάση θυσία.
- Ο τρόπος με τον οποίον λειτουργεί μέχρι σήμερα το πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ είναι ο καλύτερος απ΄ όλες τις απόψεις για ωφελούμενους, εργαζόμενους και την αυτοδιοίκηση.
- Ο τομέας αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ είναι απόλυτα συντονισμένος με τις θέσεις των εργαζομένων και της ΚΕΔΕ.
- Η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων δεν είναι ανοιχτό θέμα όσο υπάρχουν λύσεις που επιτρέπουν τη συνέχιση με το σημερινό καθεστώς και πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχουν τέτοιες λύσεις.
- Οι Δήμοι σωστά έως σήμερα δεν έχουν προχωρήσει σε δημιουργία τέτοιων επιχειρήσεων για το «Βοήθεια στο Σπίτι» θεωρώντας ότι μπορεί το πρόγραμμα να συνεχιστεί με τον μέχρι σήμερα ακολουθούμενο τρόπο, όπως σωστά προασπίζεται η ΚΕΔΕ.
- Η παράταση 6 μηνών είναι θετική και επιτρέπει σε όλους μας να εργαστούμε για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος.]

δημοσίευσε ...