Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Για απολύσεις στο δημόσιο, χαράτσι και ληξιπρόθεσμα πιέζει η τρόικα !

Τραβάει το σχοινί η τρόικα μπροστά στην κατάρρευση των εσόδων!
Παραδομένη η κυβέρνηση ακολουθεί τις «ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» !


Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, προκειμένου να συντηρηθεί το επίχρισμα «διαλόγου» και «διαπραγματεύσεων» όσον αφορά τις 27.000 απολύσεις, οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Πιο συγκεκριμένα, ο Α. Μανιτάκης έχει ήδη επιδώσει στην τρόικα συγκεκριμένα στοιχεία για την εκπλήρωση του στόχου των υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014, γεγονός που παρουσιάζεται από τα αστικά μέσα ενημέρωσης σαν μια πιθανότητα για αναβολή κατά ένα χρόνο στην υλοποίηση του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η αξίωση της τρόικας να συνεχίσει να εισπράττεται το ειδικό τέλος ακινήτων, το γνωστό χαράτσι, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου, οι επικεφαλής της τρόικας εμφανίστηκαν προβληματισμένοι σχετικά με την επιβολή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 καθώς φοβούνται ότι η αποσύνδεση του φόρου από το σύστημα της ΔΕΗ και η είσπραξή του από τις εφορίες ενδεχομένως να μην φέρει στα δημόσια ταμεία τα προσδοκώμενα έσοδα. Η οικονομική εξουθένωση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είχε σαν συνέπεια να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων περίπου 500.000 φορολογούμενοι!
 

Την Τρίτη ή την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το κλιμάκιο της τρόικας. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και σήμερα συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας εάν κριθεί απαραίτητο. Πάντως, από τη χθεσινή (10/3) σύσκεψη δεν προέκυψε κάποια «συμφωνία» και αν αυτό δεν αλλάξει, δηλαδή δεν συμφωνηθεί επακριβώς ο νέος φόρος, τότε αναμένεται το αντιλαϊκό χαράτσι επί των ακινήτων να συνεχίζει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ και το 2013.

Αντικείμενο των συζητήσεων, του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα, αποτελεί μεταξύ άλλων η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία για την οποία ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε στη ΝΕΤ ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία». Στο σχεδιασμό του υπουργείου είναι βέβαια το περαιτέρω χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των μισθών και των εργασιακών σχέσεων, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού με νόμο, νέες αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις και προγράμματα επιδότησης των εργοδοτών με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας.
πηγή : iskra

δημοσίευσε ...