Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Δεν Έτυχε … Πέτυχε η Καθαρά Δευτέρα «στου γιαλού τα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ»


στιγμιότυπο από το "στήσιμο" του γλεντιού

Μεγάλη η συμμετοχή των ευαισθητοποιημένων κατοίκων του δήμου Πειραιά στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στην ακτή ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ που διοργάνωσε η «πρωτοβουλία κατοίκων για την Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια».

Εκατοντάδες δημότες πήραν μέρος στη Γιορτή Κατοίκων με σύνθημα « Όχι στους Ιδιώτες και το Τσιμέντο – Ελεύθερες παραλίες για Όλους». Θέλησαν έτσι να ζήσουν λίγες στιγμές μακριά από τα προβλήματα των μνημονίων και της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας μας και αυτών που τους τα δημιούργησαν, αλλά παράλληλα με τον δικό τους τρόπο θέλησαν να στείλουν και μηνύματα σε συγκεκριμένους αποδέκτες.

Διασκεδάζοντας με χορό, τραγούδι, πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί και τσίπουρο από το συλλογικό και αλληλέγγυο τραπέζι και ενώ εκατοντάδες χαρούμενοι χαρταετοί γέμισαν τον ουρανό του Σαρωνικού, οι κάτοικοι του Πειραιά έστειλαν ηχηρό μήνυμα στη Δημοτική Αρχή του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου πως «στις Δημοκρατίες οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι εκπροσωπούν τις Κοινωνίες, ΟΧΙ τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες».

Οι κάτοικοι του Πειραιά με την παρουσία τους και με τις υπογραφές που μαζεύτηκαν έδειξαν ότι  αντιστέκονται και αντιδρούν δυναμικά στην ιδιωτικοποίηση, στην εμπορική εκμετάλλευση, στην τσιμεντοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών, που ακολουθώντας την νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης ο Δήμαρχος Πειραιά επιδιώκει την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ακτών , θέλοντας να τις ξεπουλήσει στα ιδιωτικά συμφέροντα.

δημοσίευσε ...