Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου της ΑΣΚ-ΟΤΑ για τις αξιολογήσεις δομών και υπηρεσιών


Η  αξιολόγηση  δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανισμός εύρεσης υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων με σκοπό την μείωση του προσωπικού.
Η τρικομματική κυβέρνηση με όχημα την αξιολόγηση των δομών για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους θα κάνει χιλιάδες απολύσεις  κατ’ απαίτηση της τρόικα προκειμένου να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στο μνημόνιο για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ για ακόμα μια φορά ξεκαθαρίζει πως η προωθούμενη αξιολόγηση από την κυβέρνηση είναι προσχηματική και γίνεται προκειμένου να δικαιολογηθούν  προειλημμένες αποφάσεις.

Η αξιολόγηση  θα  επιφέρει  μείωση δ/νσεων και τμημάτων,  κατάργηση οργανικών θέσεων και τελικά   απολύσεις. 

Η  αξιολόγηση σύμφωνα με το μνημόνιο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανισμός εύρεσης υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων με σκοπό την μείωση του προσωπικού.

Για αυτούς τους λόγους το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ξεκάθαρα αντίθετο στην προωθούμενη αξιολόγηση χωρίς επιφυλάξεις και άνω τελείες.

Οι εξυπνάδες και οι βαθυστόχαστοι τάχα προβληματισμοί πως πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα να μην είναι αντίθετο στην αξιολόγηση των δομών για να φανεί αξιόπιστο , το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης.


Μάρτιος 2013                                                Α.Σ.Κ. - Ο.Τ.Α.
 
Το δελτίο τύπου της ΑΣΚ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...