Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 4ωρη Παναττική στάση εργασίας στους παιδικούς σταθμούς

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 – 8.00 π.μ.-12.00 μ.μ.
4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 Ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ στους συλλόγους - μέλη της για την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών για να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία για την κατάργηση τμήματος προσχολικ΄ξς αγωγής Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή του προσωπικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 στις 10.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι) για να δηλώσουν τη διαμαρτυρία τους οι σπουδαστές και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών για την προωθούμενη κατάργηση του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, προκηρύσσει 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ώστε να εκφραστεί η διαμαρτυρία στην απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας η οποία χωρίς καμία αξιολόγηση προχωράει αυθαίρετα στην κατάργηση ενός από τα πιο ποιοτικά και ανθοφόρα τμήματα Α.Τ.Ε.Ι., με βαθμό εισαγωγής πάνω από 15 και με εξαιρετικά μεγάλη προτίμηση στην αγορά εργασίας.

Η αιφνιδιαστική και χωρίς αιτιολογία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην κατάργηση του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας είναι ενταγμένη στην επιχείρηση διάλυσης της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και ειδικότερα στην επιχειρούμενη μείωση του αριθμού των Παιδαγωγών με ότι αυτό συνεπάγεται στην λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράστασή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς να συμμετέχουν στην 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (8.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.) και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 10.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι) ώστε να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ η σχετική διάταξη, η οποία βάλει εναντίον του θεσμού της Προσχολικής Αγωγής και θα αποβεί τελικά σε βάρος των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της χώρας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...