Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Παναττική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

ΠΝΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΚΙ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Την επιστράτευση και του ναυτεργατικού κόσμου, μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση, χωρίς να δώσει την παραμικρή θετική απάντηση στα αγωνιώδη προβλήματα επιβίωσης και απασχόλησης των εργαζομένων στα κύματα.

Αντίθετα, η κυβέρνηση εμμένει απολύτως στην προώθηση του εργατοκτόνου νομοσχεδίου για την ακτοπλοΐα, το οποίο εξαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις και την απασχόληση στα πλοία και εξωθεί σε μισθούς πείνας.

Οι ναυτεργάτες, όμως, δεν φαίνεται να πτοούνται από την επιστρατευμένη δημοκρατία που λειτουργεί, πλέον, με χουντικής έμπνευσης έκτακτα μέτρα, όπως οι «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» και με εργαζόμενους «στο χακί» κρατώντας στο χέρι «φύλλα πορείας»!!!

Ξεκινώντας από το απόγευμα της Τρίτης (5/2), συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ η μεγάλη ενωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ναυτεργατών και αλληλέγγυων στον Άγιο Διονύσιο στο λιμάνι του Πειραιά, με την ενωτική παρουσία συνδικάτων, συνδικαλιστικών παρατάξεων αλλά και υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών όλων των αριστερών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί και αντιπροσωπείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι εκπρόσωποι την Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) εξέφρασαν στη συγκέντρωση και μετά σε συνεδρίαση, που πραγματοποίησαν πάνω σε πλοίο, την ομόφωνη θέλησή τους να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα, παρά την επιστράτευση.

Επειδή, όπως είπαν οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ, είναι αδύνατον να κρατήσουν την απεργία στην υπόλοιπη επιστρατευμένη Ελλάδα, θα εστιάσουν όλες τις προσπάθειές τους να συνεχισθεί η απεργία και μετά την Τετάρτη το πρωί, στον Πειραιά!

Η ΠΝΟ αποφάσισε οι ναυτεργάτες στον Πειραιά να μην παραλάβουν τα «φύλλα πορείας» και να μην ανεβούν για δουλειά στα πλοία!

Έτσι, όλοι οι ναυτεργάτες μαζί με τους αλληλέγγυους, θα περιφρουρούν αποφασιστικά στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά την απεργία όλο το βράδυ της Τετάρτης μέχρι της πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι πιθανόν, χαράματα της Τετάρτης, να επιτεθούν διμοιρίες των ΜΑΤ στους καταπέλτες των πλοίων, όπως έκαναν πριν από μέρες στο αμαξοστάσιο του Μετρό, με στόχο να καταλάβουν όλα τα πλοία, επιβατηγά και κρουαζιέρας και να σπάσουν, έτσι, τρομοκρατικά την απεργία!

Συνδικαλιστικοί κύκλοι και κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής χούντας θα είναι υπεύθυνη για τους κινδύνους που εγκυμονεί και μάλιστα χαράματα, μια επίθεση των ΜΑΤ στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο μεταξύ, η ΠΝΟ αλλά και όλα, σχεδόν, τα υπόλοιπα συνδικάτα, όποιες και αν είναι οι εξελίξεις, έχουν καλέσει για την Τετάρτη (6/2) στις 10 το πρωί, μέρα Παμπειραϊκής και Παναττικής απεργίας, μεγάλη συγκέντρωση ναυτεργατών και αλληλέγγυων στην θέση Άγιος Διονύσιος στο λιμάνι του Πειραιά.

Όλοι και όλες καλούμαστε να δώσουμε το παρόν στο λιμάνι του Πειραιά από τις 10 το πρωί σε μια συγκέντρωση για την εργατική τάξη και τη δημοκρατία!

24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (6/2)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία προκηρύχθηκε για αύριο Τετάρτη (6/2) στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής και αντιδημοκρατικής απόφασης για την επιστράτευση των ναυτεργατών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα απεργήσουν εκτός από αυτά που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη επιστρατευθεί. Δηλαδή θα κινηθεί το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Την ίδια ώρα, και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκήρυξε, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς ναυτικούς, παμπειραϊκή 24ωρη απεργία για την Τετάρτη (6/2).

ΑΝΤ. ΝΤΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ: «ΘΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ» 

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογιώργου, στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επιστράτευση των ναυτεργατών.

«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης και θα το στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

Επίσης ο Α. Νταλακογιώργος χαρακτήρισε «μπαρούφες» και «κουβέντες για το καλάθι των αχρήστων» τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση βάζει σε μεγάλη περιπέτεια τη χώρα και το λαό με τον αυταρχισμό που επιδεικνύει».

«Θα περιφρουρήσουμε τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα των εργαζομένων. Η επιστράτευση συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη των πραγμάτων για τη χώρα και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!

Η βία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης συνοδεύονται από χονδροειδή ψέματα, τα οποία δεν αντέχουν στην παραμικρή σύγκριση με την πραγματικότητα. Έτσι, προκειμένου να δικαιολογήσει το απαράδεκτο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών ναυτεργατών, η κυβέρνηση διαμηνύει συνεχώς και σε όλους τους τονους ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και, μάλιστα, κάτεθεσε "συνεκτική" δέσμη μέτρων, η οποία σαν προτεραιότητα έχει την εξόφληση των δεδουλευμένων των ναυτεργατών (ορισμένοι εκ των οποίων είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες).

Αυτή η χαρακτηριστική μυθολογία της κυβέρνησης, ωστόσο, καταρρίπτεται από τραπεζικούς κύκλους, οι οποίοι εκφράζουν την σθεναρή τους αντίσταση να δανειοδοτήσουν εκτάκτως και άνευ όρων ναυτιλιακές επιχειρήσεις, οι περισσότερες των οποίων είναι υπερχρεωμένες, προκειμένου να εξοφληθούν οι αποδοχές των ναυτεργατών.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν αξιόπιστες πηγές, τραπεζικά στελέχη που είναι αρμόδια για χορηγήσεις αρνούνται να συμφωνήσουν στην έγκριση των δανείων, τα οποία μεθοδεύει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι κινδυνεύουν άμεσα να κατηγορηθούν με το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της τράπεζας, καθώς τα δάνεια αυτά δεν καλύπτονται από καμιά τραπεζική πρακτική.


πηγή : iskra

δημοσίευσε ...