Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συμβολική κατάληψη του γραφείου του Γ. Μέργου για τον κατώτατο μισθό!

Άγριος ξυλοδαρμός 2 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΑΤ. Αστυνομική βία και δακρυγόνα κατά της νεολαίας!

Το ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών,  κατέλαβαν συμβολικά σήμερα το πρωί νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του περί νέων μειώσεων στους μισθούς!

Δεκάδες νέοι και νέες βρέθηκαν στην οδό Σταδίου 5 και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά στο γραφείο του Γ. Μέργου, όπου ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ» και «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας το δόγμα "Νόμος και Τάξη", η οποία, πλέον, δείχνει μηδενική ανοχή ακόμα και στις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έδωσε εντολή στις δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να επιτεθούν με αγριότητα, κάνοντας εκτεταμένη ρήψη δακρυγόνων και χημικών και χτυπώντας με τα γκλομπ τους συγκεντρωμένους, ακόμα και όταν αυτοί ήταν πεσμένοι στο έδαφος!

Από την απρόκλητη και αναίτια επίθεση τραυματίστηκαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου και διαπιστώθηκαν τα τραύματά τους και έλαβαν παραπεμπτικό για περαιτέρω  εξετάσεις.

Αυτήν την ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταβαίνουν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να καταθέσουν μήνυση και να ζητήσουν την αυτόφωρη σύλληψη της διμοιρίας και την παραπομπή της στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιήσουν διάβημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε: "Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τον τόπο σε σκοτεινές εποχές. Τα ΜΑΤ είναι πάνω από τη Βουλή και τη Δημοκρατία".

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...