Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Ευσταθιάδη Μιλτιάδη

Ανακοίνωση της ε/ε της ΑΔΕΔΥ για την έμπρακτη συμπαράσταση και υποστήριξή της στον εργαζόμενο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης Μιλτιάδη Ευσταθιάδη  ο οποίος έχει τεθεί σε καθεστώς αργίας λαμβάνοντας το ένα τρίτο του μισθού του σύμφωνα με τις διατάξεις του τρίτου μνημονίου.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε πρωτοστατήσει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων και του Δήμου Ελληνικού για την απελευθέρωση της παραλίας – πλαζ Ελληνικού από τα κάγκελα που είχαν υψωθεί και ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιωτών (Μάρτιος 2007).

Η αυτοδίκαιη αργία που έχει τεθεί ο εργαζόμενος από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης φανερώνει την αντισυνταγματικότητα του νόμου, την αναλγησία και την κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας μέχρι την τελεσιδικία της υπόθεσης του. Κάνει ξεκάθαρο ότι ο νόμος στήθηκε για να συμβάλει περισσότερο στο μέτρο των απολύσεων εργαζομένων και στη μείωση των αποδοχών τους παρά στην αντιμετώπιση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.

Η νέα δίκη έχει οριστεί για τις 8 Φεβρουαρίου, στον Άρειο Πάγο.

Η ανακοίνωση  αλληλεγγύης και υποστήριξης της ε/ε της ΑΔΕΔΥ.

H Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στο συνάδελφο  Μιλτιάδη Ευσταθιάδη, εργαζόμενο του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού, που τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία», με βάσει τις αντισυνταγματικές και αυταρχικές διατάξεις του 3ου μνημονίου.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος, κηρύχθηκε ένοχος για δήθεν κλοπή μιας κάμερας της εταιρίας, που παράνομα εκμεταλλεύονταν την πλαζ του Αγίου Κοσμά, μέχρι και το Μάη του 2007, όταν ο Δήμος Ελληνικού, πολλοί άλλοι ΟΤΑ και χιλιάδες πολίτες της πόλης και του λεκανοπεδίου έριξαν τα κάγκελα που έφραζαν τμήμα της παραλίας του Ελληνικού και ελευθέρωσαν την πλαζ.

Οι επιχειρήσεις και τα μεγάλα συμφέροντα, που εκμεταλλεύονταν και εκμεταλλεύονται παράνομα την παραλία, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν αιρετούς, εργαζομένους στο Δήμο και εθελοντές που βοήθησαν και βοηθούν στην ελεύθερη λειτουργία της παραλίας, με μηνύσεις για ανυπόστατα αδικήματα και με αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Με κατηγορίες για δήθεν κλοπή ή καταστροφή, κάμερας της η συγκεκριμένη εταιρία έχει στραφεί κατά σειρά εργαζομένων, δημοτικών συμβούλων και δημοτών του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Η ενοχή του Μιλτιάδη Ευσταθιάδη βασίστηκε στη γραπτή κατάθεση «μάρτυρα» που ουδέποτε εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Για αυτό και για άλλους εξίσου σοβαρούς λόγους η νομιμότητα της διαδικασίας ελέγχεται από τον Άρειο Πάγο στις 8/2/2013.

Εδώ έχουμε την εφαρμογή του Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.), που δίνει το δικαίωμα στην Κυβέρνηση να εφαρμόσει έναν ακόμη τρόπο απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα. Το πρόβλημα αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους και πρέπει συντονισμένα να το αντιμετωπίσουμε ώστε να μην εφαρμοστεί στην πράξη αυτός ο νόμος.

Ενώ ο εργαζόμενος είναι αντιμέτωπος τόσο με τη δίωξη μεγάλων συμφερόντων όσο και απαράδεκτων μεθοδεύσεων, με την «αυτοδίκαιη αργία» παραβιάζει κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματα, τις αξίες του νομικού πολιτισμού, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Για το λόγο αυτό η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει καταθέσει προσφυγή ακύρωσης των Π.Ν.Π. που θέτουν σε αργία τους εργαζόμενους, στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Η Κυβέρνηση με τη διάταξη αυτή της Π.Ν.Π. προωθεί τις απολύσεις στο Δημόσιο, που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο, στιγματίζοντας και εξοντώνοντας υλικά και ηθικά ανθρώπους, που υπηρέτησαν επί χρόνια με αξιοπρέπεια.
Τέλος η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης του συναδέλφου Ευσταθιάδη, που θα γίνει στον Άρειο Πάγο στις 8 Φλεβάρη 2013.

δημοσίευσε ...