Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Στο «γύψο» - στο «χακί», δεν μπαίνει η εργατιά …

Ελπιδοφόρα μηνύματα από το λιμάνι

του σχολιαστή
Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων αποτελεί πλέον «μονόδρομο» για την συγκυβέρνηση για να επιβάλει την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που στόχο έχουν την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η επιστράτευση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, τα αστυνομικά μέτρα κατά του αγώνα των αγροτών, η επιστράτευση των ναυτεργατών οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον περιορισμό βασικών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ντύνουν τη δημοκρατία στο χακί.

Η ανάγκη συντονισμού των εργατικών αγώνων και αλληλεγγύης στους κλάδους που «χτυπιούνται» από τις μνημονιακές πολιτικές γίνεται καθημερινά πιο καθαρό σε μεγάλα τμήματα εργαζομένων.

Οι ενωτικές κινητοποιήσεις που τις τελευταίες μέρες εξελίσσονται στο λιμάνι του Πειραιά ανοίγουν ελπιδοφόρους δρόμους για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης και την απόκρουση των αντεργατικών σχεδίων συγκυβέρνησης, τρόικας και κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι η κοινή παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο λιμάνι συνδικάτων από όλο το φάσμα των συνδικαλιστικών απόψεων, ιδιαίτερα η παρουσία σε αυτές τις κοινές συγκεντρώσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Αν αυτό είναι μια μόνιμη επιλογή, ίσως αποτελέσει βασικό παράγοντα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, ώθησης των εργατικών κινητοποιήσεων και οργάνωσης της εργατικής αντεπίθεσης με στόχο την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων.

πηγή : apnet.gr

δημοσίευσε ...