Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Απεργιακή εργατική λαοθάλασσα στους δρόμους !

εργάτες και αγρότες μαζί στα απεργιακά συλλαλητήρια!
 
Να γίνει και στην Ελλάδα της .... Βουλγαρίας!
 
Έκλεισαν αυθαίρετα στους σταθμούς του μετρό!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σημερινή Πανεργατική Απεργία (Τετάρτη 20/2), παραλύοντας κυριολεκτικά το σύνολο του δημοσίου τομέα αλλά και σε σημαντικό βαθμό και τον ιδιωτικό τομέα, με εντυπωσιακή σχετικά τη συμμετοχή των εργαζομένων του στην απεργιακή κινητοποίηση.
Στο μεταξύ εντυπωσιακά σε όγκο και παλμό υπήρξαν τα συλλαλητήρια και ιδιαίτερα οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των σημερινών απεργιακών συγκεντρώσεων και πορειών υπήρξε η μεγάλη επιτυχία τους σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ'όλα στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Να σημειώσουμε ότι στις περιοχές που πραγματοποιούνται αγροτικές κινητοποιήσεις , οι τελευταίες έσμιξαν ως ένα βαθμό με τις εργατικές συγκεντρώσεις σε ένα κοινό αγωνιστικό και ελπιδοφόρο μέτωπο.


Να υπογραμμίσουμε ότι μεγάλα μπλόκ στις συγκεντρώσεις και τις πορείες είχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, το ΠΑΜΕ (με χωριστή μεγάλη συγκέντρωση και πορεία), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως ιδιαίτερα ογκώδη ήταν τα μπλόκ που συγκρότησαν σειρά από ταξικά συνδικάτα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Να τονιστεί , παράλληλα, ότι η συμμετοχή εργαζομένων στο χώρο της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπήρξε, σχεδόν, ανύπαρκτη, πράγμα που καταδεικνύει την κρίση των ηγετικών κορυφών αυτών των οργανώσεων και την απόσταση (χάος) που τις χωρίζει από τα αγωνιζόμενα τμήματα της εργατικής τάξης.

Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η μεγάλη επιτυχία της απεργίας της Τετάρτης (20/2) καθώς και των απεργιακών συγκεντρώσεων και πορειών, δεν προσφέρεται για καμμία επανάπαυση και πολύ περισσότερο για εξωραϊσμό των προβλημάτων και των αδυναμιών που παρουσιάζουν τόσο οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς όσο και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αντίθετα, η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων της Τετάρτης (20/2) πρέπει να γίνει η αφορμή για μια ουσιαστική κριτική και αυτοκριτική συζήτηση, πρωτίστως στο χώρο της πολιτικής και συνδικαλιστικής αριστεράς, με στόχο ένα ενωτικό ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα σε τέτοιο ύψος , ποιότητα και δυναμισμό που θα καταστεί ικανό να προωθήσει μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στη χώρα.

Επομένως, η απεργία της Τετάρτης (20/2) πρέπει να ειδωθεί μόνο ως αφετηρία αντιμετώπισης των ανεπαρκειών του κινήματος και κλιμάκωσης των ενωτικών ταξικών αγώνων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι ίδιοι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι μαζί με την ανάπτυξη των αγώνων για επί μέρους ή και συνολικότερα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά αιτήματα, είναι απόλυτη ανάγκη η ενοποίηση και πολιτικοποίηση των ταξικών αγώνων στην κατεύθυνση μιας προοδευτικής ανατροπής και μιας νέας προοδευτικής πορείας της χώρας.

Για να καταστεί, όμως, δυνατή μια τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη μια όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε πολιτικό και προγραμματικό επίπεδο, ικανή να συνεγείρει και να επιφέρει μεγάλες πολιτικές και κινηματικές ανακατατάξεις.

Γι'αυτό σήμερα γίνεται όσο ποτέ αναγκαία η πολιτική συμπαράταξη της Αριστεράς πάνω σε ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό και συνεκτικό εναλλακτικό προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης και ανάταξης, το οποίο θα γίνεται στην πορεία όλο και πιο συγκεκριμένο, σαφές και ουσιαστικό.

Οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες , χωρίς ενωτικό πλαίσιο και άμεση, σαφή και πραγματικά εναλλακτική λύση και προοπτική , είναι πολύ δύσκολο να γιαγαντωθούν σε αυτή τη φάση και να φθάσουν σε επίπεδα που απαιτεί μια νικηφόρα έκβαση των συγκρούσεων που έχουν ανοίξει και των διακυβευμάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ!

Με βροχή από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα αντιμετώπισαν οι δυνάμεις καταστολής το ειρηνικό απεργιακό ποτάμι, κατά την διάρκεια της πορείας προς το Σύνταγμα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα εμφανής.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της αστυνομικής παρουσίας ήταν ο αποκλεισμός σχεδόν της μισής πλατείας Συντάγματος από διμοιρίες των ΜΑΤ, επί της Γεωργίου Α’ έξω από το ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετάνια» καθώς και η «προληπτική» παρουσία της αστυνομίας γύρω από τον σταθμό της Βικτώριας. Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε, εντελώς απροκάλυπτα στην προσαγωγή τεσσάρων μελών της νεολαίας «Κομμουνιστική Απελευθέρωση» και την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ μέχρι το πέρας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Γύρω στις 2:30 το μεσημέρι, επί της Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Αμερικής, η αστυνομία, εντελώς αναίτια, επιτέθηκε στους διαδηλωτές ρίχνοντας βροχή από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αναγκάζοντας τη μεγάλη ειρηνική πορεία να κοπεί στα δύο και το μεγαλύτερο κομμάτι της να κατηφορίσει γρήγορα προς την Ομόνοια!!!

Ταυτόχρονα, η αστυνομία απέκλεισε την οδό Σόλωνος και κυνήγησε αρκετούς διαδηλωτές, οι οποίοι κινήθηκαν προς την περιοχή των Εξαρχείων. Αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων ήταν να σημειωθούν μικρής έντασης επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας.


πηγή : iskra

δημοσίευσε ...