Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το βίο αβίωτο κάνουν στους εργαζόμενους του Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Στη μέση της διαμάχης και της οφειλής του Δήμου προς την Ε.Υ.Δ.Α.Π.  και το αντίστροφο έχουν μπει οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
 
Παρά την εξαθλίωση που χαρακτηρίζει τους μισθούς των εργαζομένων  από τις δραματικές μειώσεις που υπέστηκαν από την εφαρμογή των μνημονίων από την τρικομματική συγκυβέρνηση, τώρα οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και οι οικογένειές τους έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της επιβίωσης από την μη καταβολή του μισθού τους.
Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχει αυτό στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στις πιο βασικές ανάγκες τους,  χρησιμοποιούν  τους εργαζόμενους ως μοχλό πίεσης τόσο η πλευρά της δημοτικής αρχής όσο και η πλευρά της Ε.Υ.Δ.Α.Π. προκειμένου να βγουν «νικητές» στη μεταξύ τους διαμάχη.
 

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΟΕ - ΟΤΑ
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Διοίκηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π. για την απαράδεκτη και πρωτοφανή στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απόφασή της να «κατασχέσει» τους λογαριασμούς μισθοδοσίας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, για υποτιθέμενα χρέη ύδρευσης, αδιαφορώντας για το κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που δημιουργεί σε 640 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
 
Με μία ενέργεια που χαρακτηρίζει έναν ψυχρό και αδιάφορο για τις ανθρώπινες ζωές ιδιωτικό φορέα και σε καμία περίπτωση έναν Κοινωφελή Δημόσιο Οργανισμό που προσφέρει το πλέον πολύτιμο Δημόσιο Αγαθό, το νερό, διακόπτει παράλληλα την υδροδότηση σε κτίρια και υπηρεσίες του Δήμου, όπως στους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κ.Α.Π.Η. και τα Γυμναστήρια. Φαίνεται ότι και η Ε.Υ.Δ.Α.Π. υποταγμένη στα συμφέροντα Ιδιωτών και Μεγαλοεργολάβων (Άκτωρ-Μπόμπολας) οδηγεί το Δήμο, τους πολίτες και τους εργαζόμενους σε πλήρη αδιέξοδο.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στις αποφάσεις του Δήμου και τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και καλεί κάθε αρμόδιο Υπουργό ή Φορέα (Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, την Π.Ε.Δ. Αττικής και την Κ.Ε.Δ.Ε.) να παρέμβουν ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση στα κτίρια και τις υπηρεσίες του Δήμου, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων.
 
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το πρώτο που έχουν να κάνουν από εδώ και πέρα είναι να εντείνουν τον συνεχή αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρέπεια στις αμοιβές και την τακτική καταβολή των αποδοχών τους, σαρώνοντας με τη συμμετοχή και τη δράση τους τις μνημονιακές πολιτικές που ασκούνται σε βάρος τους.
 
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν στόχο το σύνολο της κοινωνίας και των εργαζομένων, ο αγώνας μας πρέπει να είναι συνεχής και ανυποχώρητος.

δημοσίευσε ...