Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Διαθεσιμότητα: το ΦΕΚ, οι θέσεις και τα κριτήρια για τους 1.891 ιδ.αχ.ΔΕ

Κερδίζει πολιτικό χρόνο η μνημονιακή συγκυβέρνηση με τη διαδικασία της κινητικότητας, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.
 
Μπορεί να δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι θέσεις που εγκρίθηκαν από το υπουργείο διοικητικής «απορρύθμισης» του δημόσιου τομέα, ωστόσο η διαδικασία αφενός συνεχίζει να κινείται με ρυθμούς χελώνας εις βάρος του χρόνου διαθεσιμότητας των εργαζομένων πριν την απόλυση, πάνω από δίμηνο υπολογίζεται να χρειαστεί για να ξεκινήσει η υλοποίηση της και αφετέρου δεν γίνονται διακριτές οι εργασιακές σχέσεις και ούτε προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα που θα συνεχίσουν στον νέο φορέα, αν ποτέ μετακινηθούν οι εργαζόμενοι και πόσοι.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι οι εγχώριοι μνημονιοκράτες θα εφαρμόσουν μέχρι κεραίας τις εντολές που επαναλαμβάνονται καθημερινά και σε όλους τους τόννους από την τρόικα για απολύσεις.

Κανένας εφησυχασμός ή αποπροσανατολισμός παραίτησης από ένδικη και κυρίως από την κινηματική - αγωνιστική υπεράσπιση του δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής εργασίας δεν πρέπει να υπάρχει στους εργαζόμενους. Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι πρέπει να αφυπνιστούν από τις παγίδες που στήνει έντεχνα η μνημονιακή συγκυβέρνηση που ο μοναδικός και κυρίαρχος στόχος της είναι οι απολύσεις εργαζομένων, η απορρύθμιση του δημόσιου τομέα και η παράδοση των υπηρεσιών στα χέρια των ιδιωτών μεγαλοεργολάβων.

Οι ψίθυροι «εμπιστοσύνης» που ακούγονται από «αξιωματούχους»  - «εργατοπατέρες» μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα για την αξιολόγηση των υπηρεσιών και των δομών του δημόσιου που θα χρησιμοποιηθούν ως άρμα για τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, υπονομεύουν το εργατικό κίνημα, προσπαθούν να δημιουργήσουν αυταπάτες και  διευκολύνουν μόνο τις επιδιώξεις της τρικομματικής και άθλιας συγκυβέρνησης.


Για την ενημέρωση σας παρακάτω παραθέτουμε δημοσίευμα από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr και το ΦΕΚ του υπουργείου

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ 386Β/21-2-2012 η απόφαση του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη για τη κινητικότητα των 1.891 ΙΔΑΧ ΔΕ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για τις 2.043 κενές θέσεις του Δημοσίου. Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.

Οι προς μετάταξη υπάλληλοι πρέπει να υποβάλουν Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους φορείς προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού-Προσωπικού, στην οποία θα δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με σειρά προτίμησής τους.

Στη συνέχεια, συνοπτικά, τα επόμενα βήματα είναι να ελεγχθούν τα στοιχεία τους από τους φορείς προέλευσης, να εκδοθεί πίνακας βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ και να εκδοθεί απόφαση για τη μετάταξή τους από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη γνωμοδότηση του τριμελούς συμβουλίου (απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Στο επισυναπτόμενο ΦΕΚ 386Β/21-2-2012 ο ενδιαφερόμενος θα βρει την υπουργική απόφαση για τη σύνταξη πινάκων, την αίτηση-δήλωση προτίμησης θέσεων, τον αριθμό υπαλλήλων ανά φορέα καθώς και τα κριτήρια κατάταξης σε προσωπικό ΔΕ διοικητικών κλάδων.
 
Το ΦΕΚ 386Β/21-2-2012 θα το βρείτε ΕΔΩ

δημοσίευσε ...