Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Διαχείριση Απορριμμάτων : Μεγάλα τα συμφέροντα , καλά αστυνομοκρατούνται

Στην από αρκετές ημέρες πριν εξαγγελία της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού  Αττικής σήμερα 22/12/2013, καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ιδιωτών εργολάβων, ο πρόεδρος της ε/ε κ. Γιάννης  Σγουρός και η  διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έδειξε τον πανικό και τον φόβο που τους διακατέχει.

Από νωρίς το πρωί σήμερα υπερβολικά ισχυρές δυνάμεις καταστολής είχαν παραταχθεί, αποκλείοντας την είσοδο στα γραφεία του Συνδέσμου σε επιλεγμένους «στόχους» σύμφωνα με τις εντολές της διοίκησης.

Για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δεν προξένησε καμία έκπληξη το γεγονός ότι το «face control» το είχε επωμιστεί ο απεργοσπάστης πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ που για άλλη μια φορά τάχθηκε με το μέρος των ΜΑΤ και όχι των εργαζομένων.

Η διαχείριση των απορριμμάτων όπως έχουμε ξαναεπισημάνει στη σελίδα μας βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των πλέον κερδοφόρων επενδύσεων, ειδικά με τον τρόπο που έχει επιλεχθεί., τα δε συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τρομερά μεγάλα και οι εντολές των Γερμανών «ειδικών» (Βλ. Μέρκελ – Φούχτελ) απαραβίαστες

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται να ανατρέψουν τα σχέδια της μνημονιακής συγκυβέρνησης και της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ που πρωταρχικό στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων και όχι μια βιώσιμη και δίκαιη οικολογικά και οικονομικά διαχείριση απορριμμάτων . Στον αγώνα αυτό χρειάζεται η συμπαράταξη της κοινωνίας και των πολιτών οι οποίοι θα κληθούν στο τέλος μαζί με τους εργαζόμενους να πληρώσουν την επιλογή αυτή τόσο περιβαλλοντολογικά όσο και οικονομικά με επιπλέον χαράτσια

δημοσίευσε ...