Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δεν ήμασταν , δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ «προσκυνημένοι».



Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος για ακόμη μια φορά δείχνει την εκδικητικότητα που τον διακατέχει για όσους συνδικαλιστές δεν τον «προσκυνούν» και δεν τηρούν κατά γράμμα τις εντολές του, ικανοποιώντας  έτσι τον εαυτό του και την κλίκα του εργολάβου της καθαριότητας, που μαζί διοικούν  το δήμο.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα μήνα με δική του απόφαση κάνει ανούσιες και ανώφελες μετακινήσεις υπαλλήλων μόνο και μόνο για να τους τιμωρήσει για την συνδικαλιστική δράση που αναπτύσσουν στους χώρους εργασίας του Δήμου Πειραιά αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά το ηλεκτρολογικό συνεργείο που μας έστειλε να αλλάζουμε λάμπες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, τώρα με ακόμη μεγαλύτερης  γελοιότητας μετακίνηση  μας στέλνει στη διεύθυνση περιβάλλοντος και πρασίνου να κλαδεύουμε δέντρα.

Η επιλεκτική μνήμη και ο εργολάβος, δεν τον αφήνουν  να θυμηθεί ότι είμαστε μηχανικοί αυτοκινήτων. Θέλει πάση θυσία και δυνάμει  να μας  απομακρύνει όσο περισσότερο μπορεί από το φυσικό χώρο εργασίας (συνεργείο συντήρησης και επισκευής οχημάτων) και συνδικαλιστικής δράσης προκειμένου «να μην βλέπουμε, να μην ακούμε και να μην ακουγόμαστε».

Αλλά δυστυχώς και βλέπουμε και ακούμε πολύ καλά και κυρίως διαθέτουμε ελεύθερη και αγωνιστική έκφραση που δεν μπορεί να την φιμώσει με την τρομοκρατία που ασκεί πάνω μας.

Και τις μπίζνες του εργολάβου θα αποκαλύπτουμε και το πάρτι με τους ιδιώτες θα καταγγέλλουμε.

Ταυτισμένος απόλυτα με την γραμμή του πρωθυπουργού της τρικομματικής συγκυβέρνησης , βλέπει τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ σαν εχθρούς σαν τρομοκράτες και θέλει να καταστείλει τη δράση τους με μετακινήσεις και οικονομικούς στραγγαλισμούς. Αλλά δεν θα τα καταφέρει, η δική μας καταγωγή και  ιδεολογία, μας κάνει τόσο περήφανους που δεν λογαριάζουμε τι γράφει η «ταρίφα» τους.

Τα «καθεστώτα» ήταν πάντα πάνω από νόμους και συντάγματα, το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» εκτός από την συγκυβέρνηση με τις πραξικοπηματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκδίδει, το εφαρμόζει και ο δήμαρχος Πειραιά με τις μετακινήσεις  «προς γνώση και συμμόρφωση».

Αλλά δεν συμμορφωνόμαστε κατά το δοκούν του δημάρχου όποιες μεθόδους και να ακολουθεί, είμαστε ταγμένοι στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και αυτό χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες, θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Άλλωστε οι συνάδελφοι, μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και στις πρόσφατες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και αυτοί που ξέρουν να διαβάζουν αποτελέσματα είδαν πως οι συνάδελφοι απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι και μνήμη και κρίση διαθέτουν.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία και αγωνιζόμαστε για καμία διαθεσιμότητα και για καμία απόλυση στους δήμους και το δημόσιο, θα καταγγείλουμε όμως  κάθε προσπάθεια «ιδιαίτερης» μεταχείρισης συναδέλφων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΔΕ)από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής  που με τυχόν αλχημείες θα τύχουν «εύνοιας» εις βάρος των υπολοίπων!

Γιώργος Χαρίσης                              Βασίλης Γκιτάκος
Μέλος της Ε/ Ε                           Μέλος του Γεν. Συμβουλίου 
 της ΑΔΕΔΥ                                           της ΠΟΕ – ΟΤΑ

δημοσίευσε ...