Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Κανιβαλισμός και όνειρα της μιας δραχμής...

Ευθυγραμμισμένη με την τακτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης φαίνεται πως είναι η Δημοτική Αρχή Πειραιά, με ΜΑΤ, συλλήψεις και «καθεστωτικές» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου  προσπαθεί να τρομοκρατήσει η συγκυβέρνηση τους εργαζόμενους και να καταστείλει τον αγώνα τους, με «μπράβους» και συλλήψεις προσπαθεί να περάσει τις απολύσεις στο «ΚΑΝΑΛΙ 1» η Δημοτική Αρχή.
Για το χρέος μαμούθ των 8.000.000 ευρώ που θέλει να βάλει στο δήμο και τους δημότες του Πειραιά, ο δήμαρχος Πειραιά χρειάστηκε να βαφτίσει γερασμένα και πεπαλαιωμένα τα 37 οχήματα 8ετίας και 5ετίας που διαθέτει ο δήμος, χρειάστηκε να απαξιώσει τους εργαζόμενους του συνεργείου επισκευής και συντήρησης για να αναθέσει αντί του αστρονομικού ποσού 3.500.000 ευρώ την επισκευή και συντήρηση των ολοκαίνουριων οχημάτων σε εξωτερικό συνεργείο, χρειάστηκε να ρίξει ευθύνες και να στιγματίσει εργαζόμενους για διαφθορά από την αγορά ανταλλακτικών (πάρτι ανταλλακτικών) χωρίς όμως να δείχνει την παραμικρή απόδειξη για του λόγου του το αληθές και τέλος κατέληξε να εμπαίζει την κοινωνία και τους εργαζόμενους λέγοντας ότι τώρα που έχει μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων, θα ανακουφιστούν από την αγορά των νέων οχημάτων.

Την «συμμαχία» που ευαγγελίζεται συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά, Δημοτικής Αρχής – Εργαζομένων – Δημοτών, μάλλον κάπως αλλιώς θα την εννοεί, γιατί συμμαχία με ανυπόστατες κατηγορίες για «πάρτι ανταλλακτικών», με «μπράβους» και συλλήψεις όπως έγινε στο «Κανάλι 1», κατά των εργαζομένων, δεν στέκει.

«Η δημοτική αρχή εξάντλησε από τη μεριά της όλα εκείνα τα μέσα, που τις επιτρέπουν οι νόμοι, ώστε να μην χάσει ούτε ένας εργαζόμενος τη θέση του. Τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο». Αναφέρει χαρακτηριστικά η απάντηση του γραφείου τύπου όπως την αντιγράψαμε από το reportaz net. Είναι η δεύτερη φορά που επικαλούνται το γράμμα του νόμου και το πολιτικό …«μέσον» , η πρώτη ήταν από τον ίδιο τον Δήμαρχο Πειραιά σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή ακριβώς τη φράση θα την ξαναδούμε όταν θα απολύσει η Δημοτική Αρχή και τους ΙΔ.ΑΧ. ΔΕ που εμπίπτουν στον κατάπτυστο νόμο 4093/2012.

«Ξεπλένει» τις ευθύνες από την νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή πολιτική της η δημοτική αρχή με την επίρρηψη των ευθυνών στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και τους εργαζόμενους.  

Σπρώχνει η δημοτική αρχή τους εργαζόμενους σε συναδελφικό κανιβαλισμό, καταλογίζοντας ευθύνες σε ορισμένους από αυτούς για τις απολύσεις. Αποσύροντας έτσι τις δικές της ευθύνες αλλά και πουλώντας τους ταυτόχρονα «όνειρα της μια δραχμής», προκειμένου να δημιουργήσει ψηφοθηρικά τη δική της στρατιά ομήρων ψηφοφόρων.

Οι εργαζόμενοι όμως ξέρουν καλά πως οι εξαγγελίες για σωτήριες «αναίμακτες» λύσεις από τη Δημοτική Αρχή δεν είναι τίποτα άλλο από επικοινωνιακούς εφησυχασμούς προκειμένου να τους αποπροσανατολίσει από τον αγώνα της ρήξης, της ακύρωσης στην πράξη του ολέθριου μνημονίου και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής μαζί με αυτούς που την υπηρετούν.

Ξέρουμε καλά όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που βρισκόμαστε καθημερινά στο δρόμο του αγώνα υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία, πως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων μας δεν μπορεί να είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και του κεφαλαίου ούτε φυσικά και αυτοί που την εφαρμόζουν.


Βασίλης Γκιτάκος
(ΔΕ Μηχανοστασιαρχών)
Μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ
με τις δυνάμεις της ΑΣΚ - ΟΤΑ

δημοσίευσε ...