Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων: Στη νέα επίθεση της κυβέρνησης να απαντήσουμε με κλιμάκωση και συντονισμένο αγώνα

Η μνημονιακή τρικομματική Κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον ΔΗΜΑΡίτη Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, κλιμακώνει την επίθεση στο θέμα των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο αγώνας των εργαζομένων έχει αποτελέσματα. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Με πραξικοπηματικές ενέργειες επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και να ανακόψει τον αγώνα των εργαζομένων.
Με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου επιβάλει τις πρώτες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και ανοίγει το δρόμο για να απολυθούν το επόμενο χρονικό διάστημα άλλες, δεκάδες χιλιάδες. 

Η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που θέτει σωρηδόν τους ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα επιχειρεί να περιορίσει το κίνημα ενάντια στις απολύσεις που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στη διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους, πολύ περισσότερους από τους 2000 που αρχικά είχαν ανακοινωθεί. Ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενοι με πρόσχημα πειθαρχικά παραπτώματα θα τεθούν σε αργία, για την άρνηση να εφαρμόσουν παράνομες αποφάσεις διοικήσεων ή γιατί ανέπτυξαν συνδικαλιστική δράση.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση επιμένει στην ανάγκη συντονισμού των κινητοποιήσεων από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποτραπούν τώρα οι πρώτες απολύσεις.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ για το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς και την επιτυχία της γενικής απεργίας.

Όλοι στις κινητοποιήσεις και τη Γενική Απεργία
Οι απολύσεις δεν θα περάσουν

δημοσίευσε ...