Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οι «καθεστωτικές» πράξεις, με πράξεις (αγώνες) ακυρώνονται

 Το αριστερό δεκανίκι της συγκυβέρνησης, ΔΗΜΑΡίτης υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, χωρίς αναστολές, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και «καθεστωτικές» τακτικές προκειμένου να προχωρήσει  στην αποτέφρωση των εργασιακών σχέσεων που θέλει να υλοποιήσει η μνημονιακή κυβέρνηση προς «τέρψη» της τρόικα και των δανειστών τοκογλύφων.


Σε μια περίοδο που η βουλή βρίσκεται σε εργασίες, προκειμένου να την παρακάμψουν (χρονικά) προωθούν πράξη νομοθετικού περιεχομένου ώστε να εφαρμόσουν το μέτρο της διαθεσιμότητας – απόλυσης, καθώς και τα υπόλοιπα σφαγιαστικά μέτρα του μνημονίου.

Η αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων για ακύρωση στην πράξη του εξοντωτικού για τους εργαζόμενους μέτρου της διαθεσιμότητας – απόλυσης, έφερε πανικό και φόβο στην συγκυβέρνηση για αθέτηση των υποσχέσεων που έχει δώσει η ίδια στους επίδοξους «κατακτητές», Δ.Ν.Τ, Ε.Κ.Τ και Ε.Ε.

Από τη μία ο πανικός και ο φόβος και από την άλλη η εκπλήρωση μέχρι κεραίας των εντολών της τρόικα, κάνει την τρικομματική συγκυβέρνηση να καταργεί με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το αυτοδιοίκητο των Ο.Τ.Α και να καταφεύγει σε «καθεστωτικές», αντισυνταγματικές τακτικές που οι εργαζόμενοι και ο λαός τις έχουν καταδικάσει μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

Στην κλιμάκωση της σκλήρυνσης της στάσης της συγκυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και στις «συλλογικές ευθύνες» που τους αποδίδει μη μπορώντας να βρει διέξοδο εφαρμογής, θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι  εξίσου σκληρά με την γενικευμένη αντίδραση τους.

Οι ευθύνες της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ μεγάλες, ενώ προωθείτε σήμερα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και θα φέρει τις πρώτες χιλιάδες διαθέσιμων - απολυμένων στο δημόσιο τομέα, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να επιδίδεται σε επικοινωνιακές δραστηριότητες προκειμένου να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Δραστηριότητες που φαίνεται περισσότερο να στοχεύουν στην εκτόνωση της αγωνιστικής υποχρεωτικής διάθεσης που έχουν οι κλάδοι που θίγονται.

Η μείζονος σημασία απώλεια της θέσης εργασίας των εργαζομένων που θα τεθούν βίαια και αντισυνταγματικά σε διαθεσιμότητα – απόλυση, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει εξίσου σημαντικά και την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, όπως επίσης δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει να πάρει την ευθύνη του συντονισμού τουλάχιστον  για τις ομοσπονδίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κινητοποιήσεις και που οι εργαζόμενοι τους θίγονται άμεσα.

Αποτελεί μάλλον υπερβολή για την «κινητικότητα» της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ να κάναμε λόγο και για ακόμα πιο γενικευμένο συντονισμό δράσης, δηλαδή όλου του δημόσιου τομέα που αν δε θίγονται σήμερα από τα μέτρα είναι παραπάνω από σίγουρο ότι αύριο θα θιχτούν και βέβαια το ξέρει πολύ καλά αυτό η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Αυτός ο αγώνας μας αφορά ΟΛΟΥΣ και κανένας δεν μπορεί να μένει ΜΟΝΟΣ

Το διαίρει και βασίλευε της συγκυβέρνησης αν υιοθετείτε και από το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο και παρασύρεται στο παιχνίδι που στήνει το σύστημα ώστε να μην υπάρχει καθολική αντίδραση από όλους τους κλάδους αλλά από μεμονωμένους που «εύκολα» αποκρούεται, πρέπει να μας βάζει σε πολύ μεγάλες σκέψεις και προβληματισμούς για το τι πρεσβεύει και τι υπηρετεί τελικά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ που βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση εδώ και σχεδόν ένα μήνα, προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις – δράσεις της με 3ωρη στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 3.00μ.μ. και από τις 3.00μ.μ. μέχρι τις 6.00μ.μ. για την απογευματινή βάρδια. Παράλληλα στις 1.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλ. Καραϊσκάκη – Αθήνα) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης. Όπως ίδιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Η «καθεστωτική» πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθεί η συγκυβέρνηση για να κάμψει την αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα των εργαζομένων δίνει άλλη διάσταση στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση το καταλαβαίνουν πολύ καλά αυτό.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την στάση εργασίας ΕΔΩ

Το δελτίο τύπου - καταγγελία της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου ΕΔΩ

Το αίτημα της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ΕΔΩ

δημοσίευσε ...