Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΕ – ΟΤΑ : Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων με νέα 48ωρη

Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε ομόφωνα  η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ στη σημερινή (16/12/2012) έκτακτη συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία για την Δευτέρα 17 και Τρίτη18 Δεκεμβρίου 2012, ενώ θα συμμετάσχει δυναμικά και στην 24ωρη που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012.

Απέναντι στην φασίζουσα αντιμετώπιση της συγκυβέρνησης για την εφαρμογή των σφαγιαστικών μέτρων που ουσιαστικά βάζουν την ταφόπλακα στο δικαίωμα στην εργασία  και τις εργασιακές σχέσεις , οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να μην σκληρύνουν  τη στάση τους.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί προνομιούχους τους εργαζόμενους στους δήμους επειδή έχουν ακόμα εργασία και τραμπούκους επειδή αγωνίζονται για να την διαφυλάξουν. Απείλησε δε ευθέως ότι αυτό το «προνόμιο» θα το χάσουν

Με τη μέθοδο του «DELETE», τελείως αντισυνταγματικά προτίμησαν να φανούν συνεπείς στους
ανωτέρους τους, τροικανούς και τοκογλύφους, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες υπάρξεις των εργαζομένων και των οικογενειών τους που τους στέλνουν με το πάτημα ενός κουμπιού στον όλεθρο.

Ο πανικός που τους έχουν δημιουργήσει οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση τους οδήγησαν να καταφύγουν σε καθεστωτικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στους απεργούς - εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης, χρησιμοποιώντας άθλια προπαγάνδα περί προνομίων και τρομοκρατών και δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις με την ειδησιογραφία των  καθοδηγούμενων ΜΜΕ.

Οι πολίτες όμως ξέρουν ότι την φτώχεια και την εξαθλίωση που ζουν δεν την έφεραν, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία και στο να παραμείνει ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών στους δήμους ώστε να μην χαρατσωθούν επιπλέον οι πολίτες από το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων και την κατάργηση των κοινωνικών δομών.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης και η υποταγή της στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, φτωχοποίησαν και εξαθλίωσαν τον εργαζόμενο και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και τώρα τους οδηγούν μαθηματικά στην πλήρη καταστροφή και ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε μορφή Word για την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων ΕΔΩ

Η κατεπείγουσα ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε μορφή Word για την νομική προστασία εργαζομένων που προσπαθούν να τους βγάλουν σε διαθεσιμότητα ΕΔΩ

δημοσίευσε ...