Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕ - ΟΤΑ : ο αγώνας δεν σταματά εδώ ...

Συλλαλητήρια και απεργιακές συγκεντρώσεις από την Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 & 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 10 & 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Δυναμικά συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ – ΟΤΑ που για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι – μέλη της μπαίνουν στο στόχαστρο των αντεργατικών μέτρων που ψήφισε η τρικομματική συγκυβέρνηση.

Τα περιθώρια οι αντοχές και οι ανοχές έχουν τελειώσει στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά τα πρώτα μνημόνια που φτωχοποίησαν τους εργαζόμενους σε σημείο εξευτελισμού, η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση έρχεται με το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε οριακά από την βουλή, να δώσει τη χαριστική βολή σε ένα κλάδο με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα.
 
Η αγωνιστική διάθεση των εργαζόμενων στους δήμους για ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής που στην κυριολεξία εξοντώνει τους εργαζόμενους, είτε με απολύσεις, είτε με νέες μισθολογικές περικοπές αλλά και η αποφασιστικότητα για ΑΚΥΡΩΣΗ στην πράξη των μέτρων του μνημονίου , φάνηκε από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στα τελευταία συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό, με αποκορύφωμα την χτεσινή (7/10/2012) απεργιακή συγκέντρωση της πλ. Συντάγματος.

Η απεργοσπασία από πλειοψηφικές ηγεσίες Συλλόγων - Σωματείων που τα διοικούν εργοδοτικοί συνδικαλιστικοί «νάνοι» και αποφεύγουν τις γενικές συνελεύσεις αποκρύπτοντας την αλήθεια από τους εργαζόμενους στρέφοντας την προσοχή τους αλλού, είναι τόσο μικρή όσο το «μπόι» τους και  δεν στέκεται αρκετή ώστε να κάμψει το υψηλό αγωνιστικό φρόνημα του συνόλου των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση που βλέπουν να χάνεται ακόμα και η εργασία τους.

Το νέο μαύρο μνημόνιο που ψήφισαν οι συνέταιροι στην κυβέρνηση καταστρέφοντας έτσι τους εργαζόμενους και διαλύοντας την τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται αγώνα διαρκείας για να μην εφαρμοστεί. Αυτόν τον αγώνα μέσα από την ενότητα τη συσπείρωση και τη δυναμική του κλάδου είναι αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι να τον δώσουν μέχρι τέλους.

Ακολουθεί ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την δράση των επόμενων ημερών της απεργιακής κινητοποίησης.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας. Πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που κατά χιλιάδες οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία. Συγχρόνως, δεκάδες Δήμοι τίθεται υπό την οικονομική «επιτροπεία» της κυβέρνησης και της τρόικα με αποτέλεσμα αναγκαστικές μετατάξεις, απολύσεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών και αύξηση των φόρων στους πολίτες.

Η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με άλλους κλάδους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ήταν μονόδρομος.  Η επιτυχία της 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 και 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και η αποχή από κάθε εργασία το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 10 και 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας γιατί μόνο με την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κατάργησης στην πράξη αυτών των «βάρβαρων» μέτρων θα υπάρξει σωτηρία για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η μαζική μας συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αλλά και στις συγκεντρώσεις-δράσεις της Ομοσπονδίας θα στείλει σε όλους το μήνυμα ότι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αγωνιστούν μέχρι τέλος για το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρέπειά τους και να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου στους Ο.Τ.Α. Για την επιτυχία των πιο πάνω πραγματοποιούμε:

1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στις 11.00 το πρωί, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή. Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.

2. ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στις 6.00 το απόγευμα, συμμετοχή στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Πλατεία Συντάγματος στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή του Προϋπολογισμού. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στις 5.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Για να μην χάσουμε τη δουλειά μας, για να μην μας καταργήσουν τα τελευταία δικαιώματά μας, για να μην μας στερήσουν την ελπίδα για ζωή, μόνο ο δυναμικός, ενωτικός και μαζικός αγώνας μας είναι η απάντηση στην άθλια πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικα.  

Η ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...