Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ !!!

Η 48ωρη απεργία που διοργάνωσαν τα συνδικάτα αποτελεί σταθμό στον αγώνα ενάντια στην κατεδάφιση των εργατικών κατακτήσεων και το ξεπούλημα της χώρας.
Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Εργαζόμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι επαγγελματίες και έμποροι διατράνωσαν την απόφασή τους να εντείνουν τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένα μέσο μεταφοράς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στη διαδήλωση που κατέληξε στο σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε ίσως η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων που κατέληξε στο Υπ Μακεδονίας Θράκης.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στο Ηράκλειο της Πάτρα την Λάρισα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Σε αρκετές πόλεις οι απεργοί προχώρησαν σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και υπηρεσιών.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη και στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση θα επιχειρεί να περάσει τα νέα βάρβαρα μέτρα κοινωνικής κατεδάφισης από τη Βουλή.

Στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012 οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Αθήνας, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Καραϊσκάκη έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Καρόλου 24 – Αθήνα).

Στις 4.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012, είναι προγραμματισμένη η προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α στο ίδιο πάλι σημείο Πλατεία Καραϊσκάκη -Καρόλου 24 – Αθήνα – γραφεία ΠΟΕ –ΟΤΑ, όπου με πορεία οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα φτάσουν θα ενωθούν και θα παραμείνουν με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων στο κεντρικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Μετά τη δημοσίευση του νέου μνημονίου εξανεμίστηκαν οι όποιες αμφιβολίες είχαν και οι πιο δύσπιστοι, ότι τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν ταφόπλακα για τους εργαζόμενους, το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Εκτός των περαιτέρω μειώσεων στο ετήσιο εισόδημα που θα κυμανθούν από τις 4.000€ μέχρι και τις 7.000€, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων σε σημείο εξόντωσης, πρωταγωνιστικό ρόλο στο μαύρο μνημόνιο της τρικομματικής συγκυβέρνηση και της τρόικα παίζουν οι απολύσεις, οι βίαιες υποχρεωτικές μετατάξεις, οι υποβιβασμοί, η διαθεσιμότητα (απόλυση) των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα και τους Ο.Τ.Α. και το ξεπούλημα των κοινωνικών και δημόσιων αγαθών.

Είναι φανερό ότι τελικά τα νέα μέτρα είναι πολύ πιο βάρβαρα και ανελέητα απ’ ότι από πληροφορίες των καθοδηγούμενων μέσων ενημέρωσης και από διαρροές υπουργείων, περιμέναμε, φτωχοποιώντας και εξαθλιώνοντας πολύ περισσότερο ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Όπως όμως είναι και ξεκάθαρη η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να αντιδράσουν στην νέα καταστροφική για τους ίδιους και τα παιδιά τους λαίλαπα που σχεδιάζει δια νόμου να περάσει η δουλοπρεπής στους δανειστές τοκογλύφους νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση.

Η σημερινή ημέρα, εξέγερσης και ξεσηκωμού των εργαζόμενων, με την μαζικότητα και δυναμικότητα που θα έχουν τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα είναι ικανή να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ την ψήφιση των μέτρων και να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης που κατ’ εντολή της τρόικας, «τρώει τα παιδιά της» και να ξαναδώσει την ΕΛΠΙΔΑ στους εργαζόμενους και την κοινωνία να βγουν από το τέλμα που έφεραν τα μνημόνια και το κεφάλαιο.

Αν δεν του σταματήσεις εσύ, αυτοί θα σε «τελειώσουν»

Σ’ αυτόν τον αγώνα δε φτάνουν οι πολλοί, χρειάζονται ΟΛΟΙ

ή Εμείς ή αυτοί !!!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΕΛΠΙΔΑ 

δημοσίευσε ...