Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ και εργαζόμενοι στην Τ.Α. ενάντια στην «ελληνογερμανική κατοχή»

Από νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη 15/11/2012 εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και μέλη της διοίκησης της ΠΟΕ – ΟΤΑ βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντιδρούν δυναμικά στην πραγματοποίηση σύσκεψης της ελληνογερμανικής συνέλευσης υπό την εποπτεία του κ. Φούχτελ.
 
Η τρικομματική συγκυβέρνηση γνωρίζοντας ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι από τους ισχυρότερους και δυναμικότερους κλάδους στον δημόσιο τομέα είχε «προλάβει» αυτή τη φορά (βλ. υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης) να στείλει ισχυρές δυνάμεις καταστολής προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο των διαδηλωτών στο χώρο της σύσκεψης .

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση εξοργισμένοι και από τις δηλώσεις του Γερμανού απεσταλμένου της Μέρκελ, αλλά πολύ περισσότερο από το ξεπούλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δομών της  σε ξένους και ντόπιους εργολάβους που σχεδιάζει η «ελληνογερμανική κατοχή» αντιδρούν,  προασπίζοντας  τον δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό χαρακτήρα των δήμων και το δικαίωμα στην εργασία των εργαζομένων.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που σχεδιάζουν οι γερμανοί απεσταλμένοι των ξένων συμφερόντων μαζί με τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπερασπιστές των μνημονίων και των ενδοχώριων εργολάβων, θα φέρουν απολύσεις μέσω των καταργήσεων υπηρεσιών και μεγαλύτερα χαράτσια στους δημότες, τα εύκολα θύματα,  που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων.

Πατήστε ΕΔΩ για να ακούσετε την συνέντευξη του Μηνά Μοναστηρίδη, μέλους της εκτελεστική επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από το σημείο της συγκέντρωσης στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνή Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που παραχώρησε στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 fm

ΕΔΩ θα βρείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο δημοσιευμένα στο left.gr από τη συγκέντρωση των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ - ΟΤΑ που απαντά στις δηλώσεις του Γερμανού απεσταλμένου κ. Φούχτελ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...