Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι «λήσταρχοι» ετοιμάζουν λίστες για απολύσεις

"κλεμμένο" από : ygeionomikoi.gr
Τα σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο σε συνδυασμό με το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel για απολύσεις εξπρές απλώς επιβεβαιώνουν όσα τα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βροντοφωνάζει εδώ και πολύ καιρό.

Οι απολύσεις με τον φερετζέ της διαθεσιμότητας είναι προ των πυλών και όσα λέει ο ΔΗΜΑΡΙΤΗΣ Μανιτάκης, αν δεν αφορούσαν την δουλειά χιλιάδων εργαζομένων, θα ήταν απλώς για γέλια.

Οι «λήσταρχοι» της συγκυβένρησης, που με τις νομοθετικές παρεμβάσεις τους ετοιμάζονται να κάνουν ένα νέο «πλιάτσικο» σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, την ίδια ώρα έχουν έτοιμο το σχέδιο για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από το δημόσιο.

Δεν θα ασχοληθούμε με τα προσχήματα που χρησιμοποιούν απλώς πρέπει να τονίσουμε ότι έχουν έτοιμο το μηχανισμό να μαζέψουν στοιχεία για να προχωρήσουν στις απολύσεις.

Δεν ζητά μόνο η τρόικα τις λίστες των αυριανών θυμάτων που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα και στο τέλος σε απόλυση. Οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι σύμφωνοι και πρόθυμοι να υλοποιήσουν αυτές τις επιλογές.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ακόμα και πριν την ψήφιση του επαίσχυντου νέου μνημονίου, προφανώς με άνωθεν εντολές, αρκετές υπηρεσίες και Δήμοι συνέτασσαν λίστες για απολύσεις.

Το ερώτημα είναι αν η πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ καθώς επίσης και αρκετών Ομοσπονδιών έχουν έστω και αυτή την ύστατη στιγμή αντιληφθεί την κατάσταση και έχουν την πρόθεση να παρέμβουν με αποφασιστικές κινήσεις για να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια.

Δείτε το σημερινό δημοσίευμα από το in.gr (10-11-12)

Ονοματεπώνυμα υπαλλήλων που αποχωρούν θέλει η τρόικα, λέει ο Spiegel
Νέα αναστάτωση φέρνει στους δημοσίους υπαλλήλους δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα δεν απλώς τον αριθμό των υπαλλήλων που θα αποχώρησουν μέχρι το τέλος του 2012, αλλά λίστα με όνομα και επώνυμο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόχώρησε στη διάψευση του δημοσιεύματος.

Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, η συμφωνία κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει τη διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και 25.000 εντός του 2013.

Υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.

Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.

Την Παρασκευή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαιώνε με εσωτερικό σημείωμα ότι η διαθεσιμότητα σημαίνει μετακίνηση και όχι απόλυση, «προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».

Ο κ. Μανιτάκης είχε συνάντηση για το θέμα με την ΑΔΕΔΥ, η οποία δεν πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού.

«Τις διαβεβαιώσεις του υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

δημοσίευσε ...