Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι» για την ΑΔΕΔΥ;

Με σποραδικές στάσεις εργασίας αντιμετωπίζει η ΑΔΕΔΥ τις απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 28/11/2012, ενώ εκπνέει ο χρόνος για τη διαθεσιμότητα και οι διαπιστωτικές πράξεις επιδίδονται, περιορίστηκε στη συνήθη τακτική της «σποραδικής τουφεκιάς» δηλ. των στάσεων εργασίας αποφεύγοντας και πάλι, με ευθύνη της πλειοψηφίας, να σχεδιάσει και να οργανώσει τον αγώνα κατά της διαθεσιμότητας και της διάλυσης του Δημοσίου. Παλαιότερες αποφάσεις για ανάδειξη της Πλατείας Κλαυθμώνος ως κέντρο αντίστασης και διαμαρτυρίας απλώς επαναβεβαιώθηκαν χωρίς να παρθούν μέτρα ουσιαστικά για την υλοποίησή τους.
Παρ' ότι γνωρίζουν ότι ο αριθμός των υπό απόλυση υπαλλήλων συνεχώς αυξάνεται και προετοιμάζονται και άλλες (με καταργήσεις οργανισμών, συγχωνεύσεις, αξιολόγηση, προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα με συνυπολογισμό το χρόνο και στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με δημοσιεύματα) απλώς αρνούνται να δουν την οξύτητα του προβλήματος.

Περιορίστηκαν λοιπόν μόνο στην προκήρυξη στάσης εργασίας για την Παρασκευή 30/11/2012.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση είχε καταθέσει πρόταση στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, από την Παρασκευή 23/11/2012, για έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με θέμα τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο την ακύρωση των απολύσεων Δημοσίων υπαλλήλων αλλά τελικώς η συνεδρίαση ορίστηκε με καθυστέρηση για σήμερα Τετάρτη 28/11.

Οι εκπρόσωποι της Αυτόνομης Παρέμβασης εκτιμώντας ότι μπροστά στην κυβερνητική αδιαλλαξία και την εμμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην προώθηση των απολύσεων χιλιάδων συναδέλφων μας, η ΑΔΕΔΥ οφείλει να συντονίσει τον αγώνα των ομοσπονδιών και να πάρει πρωτοβουλίες γενίκευσης των κινητοποιήσεων με αντίστοιχη διεύρυνση του πλαισίου των αιτημάτων.

Συγκεκριμένα προτείναμε:

1. Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και επέκταση των καταλήψεων των Υπουργείων, Δημαρχείων, ΚΕΠ, Περιφερειών και άλλων χώρων εργασίας σε όλη τη χώρα

2 Πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Παρασκευή 30/11/2012

3 Νέα 48ωρη Πανελλαδική Απεργία την επόμενη εβδομάδα με προοπτική την παραπέρα κλιμάκωση

4 Κατάληψη με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών της Πλατείας Κλαυθμώνος, διαχρονικού συμβόλου του αγώνα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος ενάντια στις απολύσεις, και ανάδειξή του σε κέντρο του αγώνα των απολυμένων συναδέλφων με κεντρικό στόχο την ακύρωση των απολύσεων, την κατάργηση του 3ου μνημονίου και την γενικότερη ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας.


Η κατάληψη της Πλατείας Κλαυθμώνος, η οποία ήδη είχε αποφασιστεί από μέρες, να ξεκινήσει τουλάχιστον από την Παρασκευή 30/11/2012 και η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να πάρει από σήμερα όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα.

δημοσίευσε ...