Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Προσαγωγές στην κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης

Έκοψαν με τροχό την πόρτα για να «σπάσουν» την κατάληψη, με εντολή Δεικτάκη-Τρεις προσαγωγές απεργών

Η αστυνομία μετέβη στα γραφεία των Διοικητικών Υπηρεσιών, το πρωί, για να ανοίξουν τα γραφεία - Σε αναταραχή οι απεργοί - Πρέπει να σταλούν οι οικονομικές καταστάσεις για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, λέει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ένταση επικρατεί, από νωρίς το πρωί, στο κέντρο του Ηρακλείου με ισχυρή αστυνομική δύναμη (πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ) να έχει σπεύσει ... προληπτικά πέριξ της οδού Αλμυρού, όπου βρίσκεται το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση μαζί με το Εργατικό Κέντρο, βρίσκονται εκεί για να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου (η οποία είναι σε εξέλιξη εδώ και 9 μέρες), όμως βρήκαν μπροστά τους ισχυρή αστυνομική δύναμη, που βρίσκεται από νωρίς, επί της οδού Κορωναίου (μπροστά από το Επιμελητήριο και έξω από τα γραφεία όπου στεγαζόταν η ΔΕΥΑΗ).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έσπευσε με τροχό και άνοιξε την πόρτα για να "σπάσει" την κατάληψη στο γραφείο Διοικητικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επί της οδού Αλμυρού, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η αστυνομική επιχείρηση προήλθε μετά από εντολή του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γ.Δεικτάκη, ο οποίος έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομική διεύθυνση και υπέβαλε γραπτώς το αίτημα να ανοίξουν τα γραφεία για να εργαστεί η διευθύντρια.

Όλα ξεκίνησαν χθες, οπότε η αστυνομία μετέβη στο κτίριο, ενώ σήμερα προσήχθησαν τρία άτομα που βρέθηκαν να διαφυλάττουν την κατάληψη.

Η αρχική ανησυχία γύρω από το αν τελικά η διευθύντρια της Υπηρεσίας αναγκάστηκε να βάλει την υπογραφή της στη λίστα με τα ονόματα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθησυχάστηκε όταν η διευθύντρια, κ.Αμανάκη δήλωσε απεργός, αρνούμενη να εργαστεί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το κτίριο και μετακινήθηκαν προς την παραλιακή.

"Έπρεπε να σταλούν οι οικονομικές καταστάσεις, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι"

Από την πλευρά της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εξηγεί ότι ήταν απαραίτητο να ανοίξουν τα γραφεία προκειμένου να υπογραφούν και να αποσταλούν οι οικονομικές καταστάσεις, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πληρωθούν το 15ήμερό τους, το δώρο των Χριστουγέννων και το 15ήμερο στα τέλη του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υποστηρίζει ότι, οι εργαζόμενοι ήταν ενήμεροι, από χθες.

Στις 12.00, αύριο το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όλης της Κρήτης θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων, στην πλατεία Κουντουριώτη, για τα επόμενα βήματά τους, ενώ στις 11.00 σήμερα θα συμμετάσχουν σε μηχανοκίνητη πορεία, από κοινού με φοιτητές.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΕΚΗ
Στο Αστυνομικό Μέγαρο μετέβη λίγο μετά τις 09.00 κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η ευθύνη για την κατάληψη βαρύνει το ΕΚΗ και όχι τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσήχθησαν. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, αφού δώσουν κατάθεση.

Εν τω μεταξύ στο γραφείο προσωπικού του δήμου Ηρακλείου παραμένουν οι εργαζόμενοι του δήμου, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο, οι αστυνομικές δυνάμεις να συνεχίσουν "σπάζοντας" την κατάληψη στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω.
Πηγή : cretalive.gr

δημοσίευσε ...