Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η «αναγέννηση» της κατοχικής κουκούλας με προσαγωγές και συλλήψεις


ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΙΚΙΑΣ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣ/ΚΗΣ

Η γερμανική πλευρά ενοχλήθηκε από τα χθεσινά γεγονότα, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ κατά την επίσκεψη του γερμανού υφυπουργού Εργασίας και απεσταλμένου της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα Χανς Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 3ης ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων και αυτό σήμανε συναγερμό στα γραφεία της ΓΑΔΘ στη Θεσσαλονίκη!
Δηλώσεις έφτασε να κάνει και η ίδια η Α. Μέρκελ! Αναφερόμενη στη ρίψη ενός πλαστικού ποτηριού καφέ στον γερμανό πρόξενο δήλωσε :"Η βία δεν είναι μέσο αντιπαράθεσης" προσθέτοντας πως "είναι αυτονόητη η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας."

Το μεσημέρι της Παρασκευής (16/11), μάλιστα, άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε τρείς προσαγωγές για τα μάτια του γερμανού προξένου, ο οποίος "προπηλακίστηκε" την Πέμπτη (15/11)! Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαχθέντες εμπλέκονται στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/11) στη Βόρεια Πύλη της ΔΕΘ. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της κρατικής ασφάλειας για τον εντοπισμό και άλλων συμμετεχόντων στο επεισόδιο!

Η ελληνική αστυνομία, με ευθύνη ,ασφαλώς, της μνημονιακής και παραδομένης συγκυβέρνησης, δείχνει και αυτή με τη σειρά της παραδομένη στις επιταγές των γερμανών νεο-αποικιοκρατών, που βρίσκουν την απαραίτητη απήχηση στους προϊσταμένους της!

Αργά το απόγευμα, η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων, μετατρέποντας τις τρεις προσαγωγές σε συλλήψεις. Οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες , θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης και θα παραπεμφθούν αύριο, με την διαδικασία του αυτοφώρου, στον εισαγγελέα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα αδικήματα της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης λόγω και έργω εξύβρισης και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Η απόπειρα των Σαμαρά - Δένδια να καταστείλουν και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο έπεσε στο κενό καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε σημερινή (16/11) ανακοίνωσή της, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις (βλ. παρακάτω).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΘ

Με αφορμή τις  συλλήψεις των τριών εργαζομένων που σύμφωνα με την αστυνομία προπηλάκισαν την Πέμπτη (15/11) στη ΔΕΘ το Γερμανό Πρόξενο, περίπου στις 2:00 μ.μ. της Παρασκευής (16/11), συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και πραγματοποίησαν πορεία. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να κινηθούν προς το Συνεδριακό Κέντρο "Ν. Γερμανός", στη ΔΕΘ. Όταν έμαθαν ότι δεν θα βρίσκεται εκεί ο τοποτηρητής της Α. Μερκελ, Φούχτελ, αποφάσισαν να κινηθούν προς το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ των συναδέλφων τους.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πλήθος εργαζομένων στους ΟΤΑ αλλά και αλληλέγγυων. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκαν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης Γιάννης, Κουράκης Τάσος και Γαϊτάνη Γιάννα καθώς επίσης και συνδικαλιστικά στελέχη από την ΕΔΟΘ και πρωτοβάθμια σωματεία. Από το ΚΚΕ, παρευρέθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΤ3

Ωμή και προκλητική ήταν η παρέμβαση του Χ. Φούχτελ στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας καθώς, σε συνέντευξή του στην ΕΤ3 , υποστήριξε, σχετικά με τον "προπηλακισμό" των μελών της Γερμανικής αντιπροσωπείας, ότι αν και είναι αυτονόητες τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, «κάποιες πολιτικές δυνάμεις επωφελούνται τέτοιων διαμαρτυριών και τις υποκινούν με το δικό τους τρόπο».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις και αποδοκιμασίες σημείωσε ότι «παρερμηνεύτηκαν ή παρεξηγήθηκαν καθώς δεν επρόκειτο για μια προσωπική επίθεση στους εργαζόμενους». 

Υποστήριξε επιπλέον ότι είχε τη δυνατότητα μέσα από τα ταξίδια του στην Ελλάδα να γνωρίσει το δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση από κοντά και να διαπιστώσει «ότι υπάρχουν πολύ εργατικοί και καταρτισμένοι υπάλληλοι». Υπογράμμισε ότι στη δήλωση του υποστήριξε ότι η εργασία θα είναι πιο αποτελεσματική «αν μπορέσουν να γίνουν στις διοικητικές δομές και στο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΟΤΑ ριζικές αλλαγές ώστε να μην απαιτούνται πια χρονοβόρες αποφάσεις, οι οποίες ασφαλώς χρειάζονται πολλά άτομα για να διεκπεραιωθούν».

Στην ερώτηση πόσο λιγότερα χρήματα πρέπει να παίρνουν οι Έλληνες για να έρθουν οι Γερμανοί να επενδύσουν υποστήριξε: «Δεν πρόκειται για θέμα μισθών ή δεν πρόκειται καθόλου για το ύψος των μισθών προκειμένου να έρθουν επενδύσεις από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, το θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα εξασφαλίζει σταθερές υποδομές». Κι αυτά, υποστήριξε «δεν μπορεί να τα παρέχει αποκλειστικά το κράτος, χρειάζεται ο ιδιωτικός τομέας. Χρειάζονται οι ιδιωτικές επενδύσεις».

Αναφορικά με τι θυσίες των Ελλήνων υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνουν θυσίες οι οποίες μακροχρόνια θα αποδώσουν και θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες εργασίας στο μέλλον». Υποστήριξε επιπλέον ότι το 2000 η Γερμανία έζησε δύσκολες καταστάσεις όταν περίπου 5 εκ. άνθρωποι ήταν άνεργοι. Τόνισε, όμως, ότι με ριζικές μεταρρυθμίσεις η ανεργία μειώθηκε στο μισό. Σημείωσε μάλιστα, ότι ένα από τα αδέρφια του ήταν για δυο χρόνια άνεργος και ο ίδιος γνωρίζει καλά το πρόβλημα. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι υπάρχει εδώ «μια ευκαιρία» ο καθένας να δουλέψει για το μέλλον του και κυρίως για την κατάρτισή του, ώστε, να γίνει ένας σύγχρονος εργαζόμενος σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Σημειώνεται πως την επίθεση αποδοκίμασε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό. «Η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας».

ΠΟΕ - ΟΤΑ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με διεύρυνση των καταλήψεων σε όλους τους χώρους των ΟΤΑ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή που πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε για την αντιμετώπιση της γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα εξής:

1. Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17 και 18 Νοεμβρίου 2012, βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση και επιφυλακή ώστε κανένας να μην εισέλθει στα Δημαρχεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού να χορηγήσει τα στοιχεία που ζητά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να μην εκδοθεί καμία Διοικητική Πράξη που να θέτει συναδέλφους σε διαθεσιμότητα (απόλυση).

2. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Νοεμβρίου 2012, προχωρούμε σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των Δήμων ώστε την τελευταία ημέρα που πρέπει να χορηγηθούν τα στοιχεία να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 3. Την ΤΡΙΤΗ 20 Νοεμβρίου 2012, προκηρύσσουμε 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 20 Νοεμβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-Αθήνα και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας.

 4. Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Π.Ε. Δήμων να αποφασίσουν από ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Νοεμβρίου 2012 την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε η απόφασή τους για τη μη χορήγηση των στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη στους εργαζόμενους προκειμένου να μην υπάρξει καμιά απόλυση.

5 . Καταγγέλλει την προσπάθεια τόσο της κυβέρνησης όσο και των Μ.Μ.Ε. να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Φούχτελ που ουσιαστικά έριξε λάδι στη φωτιά και να ποινικοποιήσουν αλλά και να στοχοποιήσουν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγωνίζονται με κάθε τρόπο να αποτρέψουν χιλιάδες απολύσεις και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά ώστε με αξιοπρέπεια να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν θα επιτρέψει καμιά απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι αποφασισμένη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τελικό στόχο την ανατροπή στην πράξη των διατάξεων του Ν.4093/2012 που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική και λειτουργική κατάρρευση.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς"


ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ!

Η άμεση αντίδραση (3 προσαγωγές) της καθ'όλα παραδομένης στις ορέξεις των γερμανών συγκυβέρνησης, προέκυψε, όχι μόνο, από την δήλωση Μέρκελ αλλά και από τις έντονες αντιδράσεις των κυρίαρχων αστικών ΜΜΕ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία.

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ

Στα γεγονότα αναφέρθηκαν όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης που αν και προσπάθησαν να κρατήσουν σε γενικές γραμμές χαμηλούς τόνους, δημοσίευσαν φωτογραφίες που συνοδεύονται απο αρνητικά σχόλια.

"Ο απεσταλμένος της Μέρκελ εξόργισε τους Έλληνες" γράφει το περιοδικό "Der Spiegel" στην ηλεκτρονική του έκδοση για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη.Οπως αναφέρει το περιοδικό, "ενώ η ατμόσφαιρα μέσα στο συνεδριακό κέντρο ήταν θερμή, οι διαδηλωτές απ' έξω φώναζαν ναζιστικά συνθήματα".

Στην ίδια γραμμή πλέυσης και οι τίτλοι της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Ντι Βελτ», η οποία είναι σκληρής δεξιάς απόχρωσης: «Ελληνες λούζουν με καφέ Γερμανό πρόξενο. Η οργή στην Ελλάδα για τα καθήκοντα εξυγίανσης που έχει επιβάλει μεταξύ άλλων και η Γερμανία κλιμακώνεται σε βίαιες επιθέσεις». Το ρεπορτάζ της «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» για το θέμα έχει τίτλο: «Οργισμένοι Ελληνες επιτίθενται κατά Γερμανού προξένου».

'Ολα τα ρεπορτάζ των γερμανικών εφημερίδων αναφέρουν ως αιτία του προπηλακισμού του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη Βόλφγκανγκ Χέλσερ - Ομπερμαγερ και του εκσφενδονισμού πλαστικών ποτηριών με καφέ και πλαστικών μπουκαλιών νερού εναντίον του τις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγούμενη μέρα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και ειδικός απεσταλμένος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ. "Σύμφωνα με έρευνες 1.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα στη Γερμανία κάνουν τόση δουλειά όση 3.000 στην Ελλάδα".

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!

Κάποια από τα ελληνικά κυρίαρχα ΜΜΕ, δεν κράτησαν χαμηλούς τόνους, προεξάρχωντος του "Έθνους", το οποίο κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: "Στοπ στη βία", αναφέροντας, μάλιστα. ότι "ακραίες μειοψηφίες δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα", ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται σε "πρωτοφανή επίθεση κατά του γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη". Στο πρωτοσέλιδο παράλληλα με την αναφορά περί βίας, υπάρχει φωτογραφία με το "φονικό όπλο" - πλαστικό ποτήρι με καφέ! Βέβαια, πουθενά δεν γίνεται αναφορά στα πραγματικά βίαια απότοκα των μνημονιακών πολιτικών, την φτώχια και την εξαθλίωση των πολιτών! Άλλες εφημερίδες κράτησαν πιο χαμηλούς τόνους με απλές αναφορές στο περιστατικό, χωρίς να δώσουν ιδιαίτερη έκταση.

Πηγή : iskra

δημοσίευσε ...