Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Λαϊκή Σεισπείρωση : βάζει πλάτη στις απολύσεις ο δήμαρχος Πειραιά

Έφτασε η ώρα οι εργαζόμενοι σαν γροθιά να ορθώσουν το ανάστημα τους.
 
Την ίδια στιγμή που σε όλη την χώρα εξελίσσεται κύμα ανυπακοής, στον Πειραιά η δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου εφαρμόζει σαν πιστό «σκυλί» το έργο της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου, που αρνήθηκε να βάλει ακόμη και σε ψηφοφορία, την πρόταση άρνησης αποστολής των ονομάτων των εργαζομένων που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και συμφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
 

Άλλο ένα «κροκοδείλιο» δάκρυ χύθηκε για τους εργαζομένους από την δημοτική αρχή, όπως και για τους εργαζομένους στο κανάλι 1 που έχουν να πληρωθούν 5 μήνες και είναι υπό απόλυση με πρόσχημα την απειλή του ΑΣΕΠ.
 
Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Η δημοτική αρχή είναι με την τρικομματική συγκυβέρνηση ενάντια στους εργαζομένους.
 
Η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις που αποτελούν το πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων στο «σχεδιασμό της διαθεσιμότητας» της συγκυβέρνησης, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον δήμο του Πειραιά, στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας που κινδυνεύουν με άμεση απόλυση αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής λαίλαπας.
 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι  
Ελπίδα Παντελάκη
 
Γιάννης Δεληγιάννης
 
Γρηγόρης Μόφορης
 
Ηλίας Σαλπέας

δημοσίευσε ...