Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης

Άρχισε πριν λίγο η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, στην οποία παρίστανται και ... εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι αλλαγές που φέρνει το μεσοπρόθεσμο και θα ληφθεί απόφαση για το εάν ο δήμος θα παραχωρήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να τεθούν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι.

Παρόμοιες κινήσεις και παρεμβάσεις πρέπει να προκαλέσουν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στους δήμους που ανήκουν, ώστε να υπάρξει πολιτική απόφαση των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων για άρνηση αποστολής στοιχείων εργαζομένων στο υπουργείο, μη αποδοχής απολύτως καμίας απόλυσης εργαζόμενου που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στην διαθεσιμότητα - ανεργία και τις υπηρεσίες των δήμων στη διάλυση.

Καθώς επίσης να υπάρξει και απόφαση για την  μη ένταξη των δήμων σε καθεστώς "επιτροπείας" που στην ουσία οι δήμαρχοι θα κληθούν να της παραδώσουν τα «κλειδιά» του δήμου.

Ανυπακοή και ακύρωση στην πράξη του εξοντωτικού για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, 3ου μνημονίου

Φωτογραφία από thestival.gr

δημοσίευσε ...