Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Συνδικαλιστικές Διώξεις στον Πειραιά,... η χούντα δεν τελείωσε το ’73



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                                  Πειραιάς 11/11/2012

Η χούντα δεν τελείωσε το ’73 ….

Ο δήμαρχος Πειραιά  επαναφέροντας στις μνήμες μας μαύρες εποχές της ιστορίας της δημοκρατίας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας και καταστολής της συνδικαλιστικής μας δράσης, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, μας διώκει πολιτικά και συνδικαλιστικά  μετακινώντας μας  από το φυσικό χώρο εργασίας μας και μας τοποθετεί σε άλλη διεύθυνση, σε άλλο χώρο από αυτό που κυρίως  δρούμε  συνδικαλιστικά.

Θα «καταλαβαίναμε» την ενέργεια του δημάρχου αν για καθαρά υπηρεσιακές ανάγκες και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου μας μετακινούσε, αλλά όταν μετακινείς υπαλλήλους και τους τοποθετείς σε υπηρεσία στην οποία δεν έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας, μόνο την εύρυθμη λειτουργία και τις ανάγκες των υπηρεσιών δεν εξυπηρετείς. Δεδομένου και των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που υπάρχουν στο συνεργείο συντήρησης και επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων που ανήκουμε.

Δυστυχώς ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός που διακρίνει την πολιτική του δημάρχου να χειραγωγεί με τον τρόπο του συνδικαλιστές και ηγεσίες σωματείων, στη δική μας περίπτωση προσέκρουσε σε τοίχο συμπαγή από την αριστερή ιδεολογία και τον τρόπο ζωής που εφαρμόζουμε. Οι εποχές που το να είσαι αριστερός αποτελούσε «θανάσιμο αμάρτημα» πρέπει να καταλάβει ο δήμαρχος ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι τακτικές των πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων που επιχειρούνται για να μας τρομοκρατήσουν δεν μας επηρεάζουν, αντίθετα μας γεννάνε περισσότερη δύναμη  για συνέχιση του διαρκή αγώνα μας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε.

Βρισκόμαστε στο επίκεντρο απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν να κάνουν με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά σφαγιαστικά μέτρα του  3ου μνημονίου που ψήφισε κατά κύριο λόγο πολιτική παράταξη της Ν.Δ. που ανήκει και υπηρετεί ο δήμαρχος Πειραιά, μαζί βέβαια με τους συνεταίρους στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οι απολύσεις δεν είναι απλά προ των πυλών αλλά μπήκαν ήδη μέσα στο σπίτι μας και απειλούν εκτός των άλλων, όλους τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης με διαθεσιμότητα - απόλυση.

Στον αγώνα αυτό η συνδικαλιστική παράταξη της «Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης» που ανήκουμε πρωτοστατεί και ίσως είναι η μόνη ουσιαστικά συνδικαλιστική παράταξη στα σωματεία εργαζομένων του δήμου Πειραιά που ενημερώνει, αντιστέκεται και αντιδρά για την αποτροπή των μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής που ασκείται και ρίχνει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.   

Ξέρουμε ότι με την πολιτική και συνδικαλιστική μας δράση χαλάμε τις «μπίζνες» του εργολάβου που τον έχει ορίσει ο δήμαρχος  «δερβέναγα» στην υπηρεσία της καθαριότητας, τοποθετώντας μάλιστα στο πλάι του και «υπαρχηγούς» για την «απρόσκοπτη» λειτουργία των «επιχειρήσεων». Αλλά δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε στους συναδέλφους και στην κοινωνία του Πειραιά για τον τρόπο που εκμεταλλεύεται ο εργολάβος τον μόχθο των συναδέλφων μας και τα χρήματα των δημοτών.

Η τρομοκρατία των πολιτικών – συνδικαλιστικών διώξεων δεν θα περάσει.   
                    
                Βασίλης Γκιτάκος                           Γιώργος Λεωτσάκος
          Μέλος Γενικού Συμβουλίου                            
                   της ΠΟΕ – ΟΤΑ

δημοσίευσε ...