Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δημ. Πειραιά : Οι εργαζόμενοι δεν είναι επαίτες και δεν επαιτούν, απαιτούν και διεκδικούν.



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                                    ΕΚΦΡΑΣΗ                                                         
Εργαζομένων Δήμου Πειραιά

Για δεύτερη φορά το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά παραμονές μιας μεγάλης κινητοποίησης – 24ωρης γενικής απεργίας Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 - επιλέγει να βασιστεί σε εκ νέου ευχολόγια και υποσχέσεις του Δημάρχου και επιχειρεί να στρέψει αλλού την προσοχή των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι επαίτες και δεν επαιτούν, απαιτούν και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους κι αυτά που τους ανήκουν. Η τρίμηνη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών και η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στους υπαλλήλους του δήμου που θέλει να εφαρμόσει η δημοτική αρχή δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συνδιαλλαγής, αλλά σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της κατάστασης.

Η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας πιστά την τακτική της μαύρης συγκυβέρνησης των μνημονίων, μας θέλει εξαθλιωμένους οικονομικά, διαιρεμένους και ανήμπορους να αντιδράσουμε.

Ο «Αρμαγεδώνας» των καταργήσεων υπηρεσιών, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων που έρχονται, με πρώτη την καθαριότητα των Δήμων και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα σφαγιαστικά οικονομικά μέτρα που σχεδιάζουν να πάρουν εις βάρος των εργαζομένων θα έπρεπε να ήταν το πρώτιστο που ενδιαφέρει το Σωματείο και ως προς την οργανωμένη και μαζική αντίδραση των εργαζομένων θα έπρεπε να κινείται και όχι να προσπαθεί «να σώσει το θάμνο όταν καίγεται ολόκληρο το δάσος».        

Βαρύγδουπες ανακοινώσεις αναρτώνται στα τζάμια των γραφείων του σωματείου περί κατανοήσεως της Δημοτικής αρχής για την οικονομική κατάσταση του δήμου χωρίς να παραλείπεται και η κατανόηση για τη ζοφερή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς για την «ταμπακιέρα» τίποτα.

Να τους θυμίσουμε, αν ενδεχομένως έχουν επιλεκτικά ξεχάσει, ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί ο Δήμαρχος και το κόμμα στο οποίο ανήκει είναι εξ αυτών που είναι υπαίτιοι για την οικονομική κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης, των περικοπών της κρατικής επιχορήγησης, των καταργήσεων στις προσλήψεις προσωπικού, την κατεδάφιση των κοινωνικών δομών, της απαξίωσης των υπηρεσιών, της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζομένων, την προώθηση ελαστικών σχέσεων εργασίας, καθώς επίσης είναι υπαίτια και για την  νέα λαίλαπα που έρχεται από τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η ντόπια με την ξένη τρόικα. Που αν αφήσουμε να περάσει θα ισοπεδώσει κυριολεκτικά την τοπική αυτοδιοίκηση, τις εργασιακές σχέσεις μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας που ήδη δοκιμάζεται.

Κατανοητή θα ήταν εξάλλου η άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου αν η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος είχαν επισήμως και όχι «ατύπως» δεχτεί ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αν πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της τοπικής αυτοδιοίκησης που έγιναν πριν λίγες εβδομάδες και αν δεν έπαιρνε την έξτρα «προικοδότηση» για να συνεχίζει να στηρίζει την μνημονιακή συγκυβέρνηση και την πολιτική της.

Για ποια ακριβώς όμως, κατανόηση μιλάτε ? Για κατανόηση της πολιτικής που φτωχοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού ? Για την πολιτική που εξαθλίωσε τους μισθούς μας και κοιτάει πως θα τους περικόψει ακόμα περισσότερο ? Για την πολιτική που φέρνει απολύσεις? Για την πολιτική που τείνει να καταργήσει τη δημόσια υγεία και παιδεία ? Κατανόηση στην νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει όλα τα κοινωνικά αγαθά να γίνουν ιδιωτικά και τους εργάτες πεινασμένους ?

Αυτή την πολιτική ευθαρσώς κατανοείτε ???

Δυστυχώς και μετά λύπης οι εργαζόμενοι βλέπουν το ταξικό σωματείο που δημιουργήθηκε για να αγωνίζεται και να διεκδικεί να έχει πέσει στην επαιτεία και την κακομοιριά. Να συμπαρασύρεται μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του Δήμου και να αρέσκεται στους συμβιβασμούς, αποδεχόμενο το «ότι προαιρείσθε».

Αν μη τι άλλο τηρείστε αυτά που υποσχεθήκατε στους εργαζόμενους, συγκαλέστε έκτακτη γενική συνέλευση και υλοποιήστε την απόφαση για εκλογές, τουλάχιστον ως προς αυτό κρατηθείτε στο ύψος που οι περιστάσεις επιτάσσουν.

Ο αγώνας που είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε απέναντι στη νέα σφαγή που θα επιχειρήσουν με τα νέα αιματηρά μέτρα, πρέπει να μας βρει ενωμένους και δυνατούς κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί για το τι πραγματικά έρχεται στις εργασιακές τους σχέσεις, που καθιστά αβέβαιο μέχρι και το μέλλον της εργασίας τους, αλλά και για τα νέα οικονομικά μέτρα που θα μας τελειώσουν ολοκληρωτικά … αν αφήσουμε να περάσουν.

Και επειδή, ΕΜΕΙΣ θέλουμε ΖΩΗ και ΟΧΙ εξαθλίωση,  

Μην γίνεστε συνένοχοι με αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους στο σκοτάδι, σιωπηρούς και ακίνητους.

ΕΛ.ΑΓ.ΕΚ                                               Οκτώβριος 2012

Γ. Λεωτσάκος
Β. Γκιτάκος
(Μέλος Γεν. Συμβουλίου ΠΟΕ-ΟΤΑ)



δημοσίευσε ...