Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τον Μ. Γλέζο

«Εγκληματίας, σταλινικός ο Μανώλης Γλέζος». «Τιμή μας και καμάρι μας να μας υβρίζει ένας Γλέζος». «Δεν έχω σε καμιά υπόληψη τον υμνητή του Χότζα». «Το δυστύχημα είναι ότι αυτός ο εσχατόγερος, όπως και ο εσχατόγερος της Δεξιάς Κώστας Μητσοτάκης θα κηδευτούν με λεφτά που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός». Το ακατάσχετο αυτό υβρεολόγιο είναι εμπνεύσεως του Χρήστου Παππά, του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής.

Και με αυτό ο βουλευτής υιοθέτησε για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής το τελευταίο είδος ρατσισμού που είχε μείνει ορφανό από κομματικό κηδεμόνα: τον ηλικιακό. Θα έπρεπε κανείς να το περιμένει. Στο ιδεοληπτικό σύμπαν των χρυσαυγιτών, εκτός από τους ξένους, τους ανάπηρους, τους διαφορετικούς, αποδιοπομπαίοι είναι και οι ηλικιωμένοι.

Σε έναν σχοινοτενή λίβελο στο προσωπικό του ιστολόγιο τη Δευτέρα ο εθνοπατέρας επιτίθεται στην κατ' αυτόν «ιερή αγελάδα της Αριστεράς». Μία ημέρα μετά την αρχική ανάρτηση, προσέφερε στο διαδικτυακό κοινό του και μαθήματα ελληνικής, ενημερώνοντας ότι η λέξη εσχατόγερος (που σημαίνει ο γέρος πολύ μεγάλης ηλικίας) «ορθογραφείται η κατάληξη με ωμέγα, όπως το αγήρως, επειδή θεωρώ ότι προέρχεται εκ συναιρέσεως: εσχατογήραος - εσχατόγηρως». 
Προσθέτοντας πως λανθασμένα το έγραψε με όμικρον.

Ο Μανώλης Γλέζος προκάλεσε την μήνιν του άριου απογόνου του Μεγάλου Αλέξανδρου με μια ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι «η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί μία από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας». Βέβαια, αυτό που μάλλον έβγαλε τον 50χρονο χρυσαυγίτη, «τομεάρχη Αλύτρωτου και Απόδημου Ελληνισμού», εκτός εαυτού δεν ήταν ότι ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή «φασιστική ή ναζιστική οργάνωση». Αλλωστε αυτά τα έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο αρχηγός χαιρετώντας ναζιστικά on camera. Πιθανόν να φταίει ότι ο Γλέζος υπέπεσε στο βαρύ ατόπημα να χαρακτηρίσει το κόμμα των λεβεντόπαιδων «στην ουσία αντεθνικό, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη. Ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook έγραψε χαρακτηριστικά: «Το χυδαίο παραλήρημα της ΧΑ εναντίον του Μ. Γλέζου έχει εξήγηση: Δεν μπορούν να του συγχωρήσουν ότι κατέβασε τη σημαία τους από την Ακρόπολη!».

Πηγή : tanea.gr

δημοσίευσε ...