Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

«ψαλίδι – ψαλίδι» ....!!!

Αυτόνομη Παρέμβαση: Η κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία

Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι απλά παραδομένη στις αξιώσεις των δανειστών, δεν αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα μιας αγοραίας νεοφιλελεύθερης γραμμής αλλά σταδιακά πολιτογραφείται σε μια κυβέρνηση με ακροδεξιό πρόσημο.
Τίποτα πια δεν τη διαφοροποιεί από τις αλήστου μνήμης ακροδεξιές κυβερνήσεις του παρελθόντος, που φιμώνανε και συλλαμβάνανε τις όποιες φωνές κινούντο έξω από τη ζώνη επιρροής τους.

Η κυβέρνηση Σαμαρά με τους κυβερνητικούς εταίρους σε ρόλο τροχονόμου γίνεται μέρα με τη μέρα επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία.

Το κόψιμο της εκπομπής Αρβανιτή –Κατσίμη στη ΝΕΤ, η σύλληψη του Βαξεβάνη μας αφορά όλους.

Τέτοιες ενέργειες απαιτούν την άμεση αντίδραση μας.

Τα συνδικάτα οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, για το μοντέλο της λογοκρισίας, για τη μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε ΥΕΝΕΔ της εποχής μας. Όλα αυτά εικονογραφούν ρόλους και πρακτικές, φοβισμένων δικτατορίσκων, που έχουν ξεμείνει από δημοκρατικά αποθέματα.

29-10-2012


"κλεμμένο" από : ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ  
Για όσους δεν γνωρίζουν κόπηκε η πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ με εντολή Δένδια
Τι λέει το ρεπορτάζ
Σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ο 7ος τακτικός ανακριτής κ. Πρωτονοτάριος που χειρίστηκε την υπόθεση, διαπιστώνει εγκληματικές πράξεις αστυνομικών σε βάρος των 15 συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου και ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ για κακούργημα.
Ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα Guardian για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάτσος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τους δύο παρουσιαστές προκειμένου να ενημερωθεί ο ίδιος για τα λεγόμενά τους.
Κατόπιν τούτων, πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρει η «αιφνίδια» απόφαση του κ. Λιάτσου για «εξαφάνιση» των δύο παρουσιαστών από τον τηλεοπτικό αέρα της ΝΕΤ, ενώ φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι η Διοίκηση – έτσι όπως εκφράστηκε από τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης – ακολουθεί το δόγμα: «Ουδείς δικαιούται να αμφιβάλλει για τα λεγόμενα των υπουργών ακόμα και αν τα γεγονότα – ρεπορτάζ τους διαψεύδουν». 
  
Ο διάλογος για τον οποίο έκοψαν την Πρωινή Ενημέρωση στην ΝΕΤ (video)

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη στο left.gr

“Φτάσαμε στο σημείο το δημοσιογραφικό περιεχόμενο της ΕΡΤ να το καθορίζουν οι υπουργοί με ένα τηλεφώνημά τους. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, έχει χαθεί κάθε ίχνος ντροπής”papaioannou

δημοσίευσε ...