Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Κορυδαλλός: Απλήρωτοι και χωρίς συμβάσεις οι καθηγητές στο Ωδείο και στα Εργαστήρια Τέχνης

Το νέο "φρούτο" των "κοινωνικών" συνεταιρισμών που προωθήθηκε από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης και βρήκε εύκολους αποδέκτες τους Δημάρχους, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς.
Οι δημοτικές αρχές με την "νόμιμη" δικαιολογία ότι δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς και σε άλλες υπηρεσίες πρόνοιας, πολιτισμού και αθλητισμού, βρήκαν τη λύση και «εκβιάζουν» τους εργαζόμενους, για να μην απολυθούν, να δημιουργήσουν συνεταιριστικές εταιρίες οι ίδιοι και να «ενοικιάσουν»! τους εαυτούς τους στους Δήμους. 

Μιλάμε δηλ. για πλήρη κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, που θα αποτελέσει τελικά και τον προθάλαμο των ιδιωτικοποιήσεων όλων των κοινωνικών δομών των Δήμων.

Ανάλογη περίπτωση όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη "Πάμε Αλλιώς",το Ωδείο και τα Εργαστήρια Τέχνης του δήμου Κορυδαλλού.


Στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού και στα Εργαστήρια Τέχνης οι εργαζόμενοι καθηγητές εργάζονται απλήρωτοι και χωρίς συμβάσεις εργασίας


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου χθες, η επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», Καίτη Κυλάκου, έθεσε προ ημερησίας διάταξης, το ζήτημα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων κοινωνικού σκοπού που πρόσφατα δημιουργήθηκαν ή είναι υπό δημιουργία στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού και στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια. 

Στην τοποθέτησή της η κ. Κ. Κυλάκου τόνισε ότι η δημιουργία αυτών των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στο Δήμο μας γίνεται χωρίς να έχει ενημερωθεί και να έχει συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ η Διοίκηση γνώριζε ότι οι προσλήψεις των καθηγητών δεν επρόκειτο να εγκριθούν με βάση τις καταστροφικές περικοπές που έχει κάνει σε χρήματα η τρικομματική Κυβέρνηση, οδηγώντας τους Δήμους σε χρεωκοπία με στόχο να ανοίξει την πόρτα στις ιδιωτικοποιήσεις και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που σε μερικά χρόνια θα εμφανισθούν ως «σωτήρες», προσφέροντας δήθεν τις υπηρεσίες τους με χαμηλό κόστος στο Δήμο, ενώ στη πραγματικότητα θα μονοπωλούν μια έτοιμη γι΄ αυτούς αγορά. 
Παράλληλα καμία ενημέρωση δεν έγινε των σπουδαστών και των γονιών τους, αλλά και ευρύτερα των δημοτών, προκειμένου το γεγονός των μη προσλήψεων των καθηγητών ν΄ αποτελέσει μια σοβαρή αφορμή για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αιρετών του Δήμου, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. 

Αντ΄ αυτού με συνοπτικές διαδικασίες, και ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πέντε μήνες,  προωθήθηκε η λύση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, όπως και σε άλλους δήμους, η οποία  εμφανίζεται στους καθηγητές και στους εργαζόμενους ως η μοναδική λύση για να συνεχίσουν την λειτουργία τους τα Ωδεία και οι άλλες καλλιτεχνικές σχολές.

Ο πραγματικός στόχος όμως είναι, πέρα από το ότι μετατρέπει τον εργαζόμενο καθηγητή σε εργολάβο και τον σπουδαστή σε πελάτη, το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού και οι καλλιτεχνικές σχολές του Δήμου να πάψουν να επιτελούν το κοινωνικό και εκπαιδευτικό τους ρόλο προς τους σπουδαστές που είναι η εκπαίδευση στην εκμάθηση οργάνων και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων μέσα από ένα δίκτυο δημοτικών –δημόσιων υποδομών. Και έπεται η συνέχεια στη καθαριότητα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η επικεφαλής του «Πάμε Αλλιώς» κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο , τους εργαζομένους, τους γονείς και τους σπουδαστές σε ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του κοινωνικού ρόλου του Δήμου. Στα παραπάνω δεν υπήρξε καμία δέσμευση της Διοίκησης , αντίθετα η απάντηση –τοποθέτηση του Δημάρχου ήταν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση για την λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου και των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων.
 
    ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
                       ''Πάμε Αλλιώς"

δημοσίευσε ...