Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Γενική Απεργία : το ποτάμι πίσω δεν γυρνά ...


Νεκρός από ανακοπή διαδηλωτής

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας


Ενωτικά, Μαχητικά, Ειρηνικά - Μισθωτοί - Επαγγελματοβιοτέχνες - Έμποροι, σε ένα μεγάλο μέτωπο κατά των Μέτρων, των Μνημονίων και της Συγκυβέρνησης, για μια Νέα Προοδευτική Πορεία της χώρας !

Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί-επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι κατέκλυσαν μαχητικά, ενωτικά και ειρηνικά τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας , σε μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που εξελίχθηκαν σε εντυπωσιακές πορείες!

Η απεργιακή κινητοποίηση της 18/10 σημείωσε από το πρωί της Πέμπτης εξαιρετική επιτυχία σε όλους τους χώρους δουλειάς εργοστάσια και υπηρεσίες, δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα.

 
Εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών, είναι και η επιτυχία της απεργίας στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα με πλήθος εμπορικών καταστημάτων να έχει κατεβάσει ρολά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι από το πρωί της Πέμπτης 18/10 απεργούν από κοινού και συγκροτούν μέτωπο που πλημμυρίζει τους δρόμους ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και ο επαγγελματο-βιοτεχνικός και εμπορικός κόσμος της χώρας.

Αυτή η μεγάλη συμμαχία όσο στερεώνεται,βαθαίνει και αγκαλιάζει και την ελληνική αγροτιά, με κοινούς αγώνες και κοινό ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για μια γρήγορη ανατροπή και μια θετική προοπτική για τη χώρα.

Την ημέρα που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, ο ελληνικός λαός σε ένα ενιαίο παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο στέλνει μήνυμα κατά των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζουν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, με δυναμικές, αγωνιστικές και ειρηνικές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.
Στην συγκέντρωση και στην πορεία στο Σύνταγμα συμμετείχαν και Βέλγοι μεταλλωρύχοι σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης αλλά και για να τονιστεί η ανάγκη πανευρωπαϊκού ξεσηκωμού των λαών ενάντια στις πολιτικές των ευρωπαϊκών οικονομικο-πολιτικών ελίτ, οι οποίες οδηγούν τους λαούς στην φτωχοποίηση και ενισχύουν τα κέρδη του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, διαδηλωτές της ΠΟΕ ΟΤΑ σκαρφάλωσαν στο φράχτη επί της Βασιλίσσης Σοφίας και κρέμασαν σημαίες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ενώ άλλοι κόλησαν πάνω του χαρτιά που γράφουν "Μένουμε Σύνταγμα".

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΕΣ "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ" ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ


Από νωρίς το πρωί άρχισαν οι προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες αναίτιες "προληπτικές" προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην διασταύρωση Γ' Σεπτεμβρίου και Σολωμού, ενώ ακολούθησαν αρκετές ακόμα.

Στο μεταξύ, έξω από τη Βουλή βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη,  στήθηκε ο φράχτης και τα σιδερένια κιγκλιδώματα, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν και οι λεγόμενες αύρες (ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού)!!

Κλειστός ήταν για το κοινό ο Εθνικός Κήπος. Κλειστοί και οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΡΙΨΗ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!


Τα ΜΑΤ, σε διατεταγμένη υπηρεσία και βάσει προκλητικού σχεδίου, εξαπέλυσαν έναν αδίστακτο πόλεμο βίας και χημικών, προκειμένου να διαλύσουν μια μεγαλειώδη ειρηνική λαοθάλασσα. Αξιοποιώντας και τον προβοκατόρικο ρόλο ομάδων "κουκουλοφόρων", προχώρησαν σε προσχεδιασμένη και εκτεταμένη  ρίψη  δακρυγόνων και πέτυχαν να "αδειάσουν" την πλατεία από τους δεκάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κινήθηκαν με κατεύθυνση προς το Μοναστηράκι και παρέμειναν στις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας , Μητροπόλεως και Σταδίου.

Αρκετοί ειρηνικοί διαδηλωτές στη συνέχεια εγκλωβίστηκαν στην Ερμού,την Καραγιώργης Σερβίας και την Σταδίου όπου οι δυνάμεις καταστολείς πραγματοποίησαν νέες καταδρομικές επιθέσεις και έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.Ο κύριος όγκος της πορείας, μάλιστα, εγκλωβίστηκε στη Σταδίου!

Αρκετοί απ' αυτούς , παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα, προπάθησαν να επιστρέψουν στην πλατεία και δεν κάμφθηκαν από την άγρια αστυνομική επίθεση.

Μάλιστα, στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης πλήθος διαδηλωτών θέλησε να περάσει προς την πλατεία αλλά οι άνδρες των ΜΑΤ τους το απαγόρευσαν προκλητικά.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από τις δυνάμεις καταστολής.Ευτυχώς στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο που τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Εκτελώντας τις εντολές της τρικομματικής κυβέρνησης, οι δυνάμεις καταστολής διέλυσαν με χρήση χημικών και επιδρομές ΜΑΤ-ατζήδων, τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, υπό τον φόβο ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης για όλο και περισσότερο κόσμο, ο οποίος θα συνέρρεε στην Πλατεία Συντάγματος για να ενωθεί με το μεγάλο πλήθος.

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος την ώρα που ολοκληρωνόταν η μεγαλειώδης πορεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεκρός είναι 65χρονος ναυτεργάτης ο οποίος συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ. Αιτία του θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς, η οποία, ενδεχομένως, να προκλήθηκε από την εκτεταμένη ρίψη χημικών. Ο διαδηλωτής, του οποίου είναι σοβαρή η καταστάση, νοσηλεύεται τον Ευαγγελισμό αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα και τραύματα στο κεφάλι και τα άκρα.

Πηγή : iskra

δημοσίευσε ...