Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Με την παρέμβαση των εργαζομένων απετράπει για δεύερη φορά η ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση απορριμμάτων

Πάτρα-εργαζόμενοι: Δεύτερο «μπλόκο» στο δ.σ. λόγω ιδιωτών στα σκουπίδια
«Λουκέτο» στο κτίριο (Λαδόπουλου) όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων έβαλαν το απόγευμα οι εργαζόμενοι του δήμου, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες τη συνεδρίασή του. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να αποσυρθεί το θέμα δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων με την συμμετοχή ιδιώτη.

 Μάλιστα, οι εργαζόμενοι γιουχάισαν το δήμαρχο Πατρέων Γ. Δημαρά ο οποίος έφτασε στο χώρο με στόχο, όπως είπε, να συνομιλήσει μαζί τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημαράς υποστήριξε ότι «η δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν προωθεί την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας, αλλά απεναντίας, στα πλαίσια της επαναδιαπραγμάτευσης της   σύμβασης με την ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης, εξετάζει το πώς ο δήμος θα αναλάβει και ένα κομμάτι της αποκομιδής  του  ανακυκλώσιμου υλικού, πώς δηλαδή  θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας».

Παράλληλα επέκρινε τους εργαζόμενους για τον τρόπο διαμαρτυρίας τους, «εμποδίζοντας για δεύτερη φορά, με το έτσι θέλω τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και απαγορεύοντας στο Σώμα  να συνεδριάσει, επειδή διαφωνούν με ένα από τα προς συζήτηση θέματα».

Πηγή : aftodioikish.gr

δημοσίευσε ...