Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Προκήρυξη του Λιμανιού της Αγωνίας για την 28η Οκτωβρίου



ΜΗΝ ΣΚΙΑΖΕΣΤΕ !

“Με την πρόφαση να περισώσουμε τάχα κάτι από την καταστροφή, μα στην πραγματικότητα για να εξασφαλίσουν αξιώματα, πρωτοκαθεδρίες, φαγοπότια, ρεμούλες για τον εαυτό τους, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους, εδέχθησαν να κυλιούνται καθημερινά στη λάσπη της προδοσίας, να κοψομεσιάζονται, να υποβοηθούνε τη λεηλασία και την ερήμωση της χώρας και να δίνουν πρόσχημα νομιμότητας σ' όλα άτιμα κακουργήματα των κατακτητών, να τα κρύβουν από το λαό και να παρουσιάζουν και τον ίδιο τον λαό πως αποδέχεται, πως εγκρίνει, πως είναι τάχα ενθουσιασμένος από την εκμηδένιση του και από τη σκλαβιά του”

Θυμόμαστε τα λόγια του μεγάλου δασκάλου της αντίστασης, του Δημήτρη Γληνού που έγραψε το 1943 μέσα στη μαύρη νύχτα της Κατοχής.

Θυμόμαστε τους παππούδες μας στην Αλβανία, στα βουνά με τους αντάρτες, στις διαδηλώσεις των πόλεων και στις ελεύθερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, στα συσσίτια αλληλεγγύης και στην ελεύθερη αυτοδιοίκηση του βουνού.

Τους θυμόμαστε γιατί όταν τους είπαν πως οι άλλοι είναι παντοδύναμοι, αυτοί βγήκαν στο αντάρτικο, βγήκαν στους δρόμους πολέμησαν και νίκησαν, όταν τους είπαν πως δεν υπάρχει άλλη λύση αυτοί δεν συμβιβάστηκαν, όταν τους είπαν πως πρέπει να υποταχθούν γιατί θα έλθουν χειρότερες μέρες αυτοί δεν δίστασαν ούτε στιγμή αλλά τράβηξαν τον δρόμο της λευτεριάς ως το τέλος.

Πειραιώτισσες, πειραιώτες ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως 60 χρόνια μετά τη συντριβή του ναζισμού στην Ευρώπη και την απελευθέρωση της χώρας μας από τη “μαύρη μπότα”, οι μελανοχίτωνες της Χρυσής Αυγής θα οργώνουν τις γειτονιές μας βιάζοντας την ανθρωπιά, δεν φανταζόμασταν πως ξένα αφεντικά, μαυραγορίτες και κερδοσκόποι της Τρόικας, θα λεηλατούν τις ζωές και τη γη μας.

Σήμερα όπως και τότε παλεύουμε ξανά για τη γη, το ψωμί και τη λευτεριά μας. Για να τελειώσουμε με τα κατάπτυστα μνημόνια της υποτέλειας, για να διώξουμε την Τρόϊκα και τον Ναζισμό από την πατρίδα μας.

Μην σκιάζεστε! Θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα, θα ξαναφέρουμε την ανθρωπιά και την πρόοδο σ' αυτό τον τόπο. Όλες και όλοι μαζί, χωρίς να αφήσουμε ούτε έναν μόνο του στη φτώχεια και την ανεργία, ούτε έναν στα νύχια των νεοναζί και των τροϊκανών, μέχρι να τους διώξουμε από την πόλη μας, από την πατρίδα μας.

ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,

ΣΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ

δημοσίευσε ...