Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τέρμα πια στις αναλύσεις, ...στον αγώνα είναι οι λύσεις !!!

Δημαρχείο Καβάλας
Την προηγούμενη εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα από την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη μέχρι την Παρασκευή 7,  κλιμάκιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποτελούμενο από τους Θωμά Μπιζά και Μηνά Μοναστηρίδη (μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής), Δημήτρη Γιαλαμά, Δημήτρη Γεωργακόπουλο και Βασίλη Γκιτάκο (μέλη του Γενικού Συμβουλίου) καθώς και τον Γιώργο Χαρίση (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ), πραγματοποίησαν επισκέψεις χώρων εργασίας σε Δήμους της Μακεδονίας και μίλησαν σε συγκεντρώσεις, που οργάνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων.

Δημαρχείο Χρυσούπολης
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ που οργάνωσαν τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ενημέρωση για τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που πρόκειται να πάρει η μνημονιακή συγκυβέρνηση καθ’ υπόδειξη και υποταγή της τρόικας και των τοκογλύφων, ενώ συζητήθηκαν και οι μορφές δράσης και αντίδρασης που θα πρέπει να εκδηλώσει ο κλάδος και γενικά το εργατικό κίνημα προκειμένου να ανατρέψει την μνημονιακή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Η περιοδεία έγινε μέσα σε σφιχτά χρονικά περιθώρια και κάλυψε δήμους στους νομούς Καβάλας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Καστοριάς.  

Σε όλους τους χώρους εργασίας των Δήμων που παραβρέθηκε το κλιμάκιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ η προσέλευση των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις ήταν αρκετά μεγάλη δείχνοντας έτσι την αγωνία που τους διακατέχει για το εργασιακό τους αύριο αλλά και την αποφασιστικότητα ώστε να εναντιωθούν στην νέα λαίλαπα των εξαθλιωτικών μέτρων της συγκυβέρνησης που πρόκειται τις επόμενες ημέρες να πάρει.

Η ενημέρωση αφορούσε κυρίως τα νέα μέτρα που περιέχονται στο πακέτο των 11,5 δις ευρώ και αφορούν τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και γενικότερα την κοινωνία, αφού μέσα από αυτά εκτός από τους εργαζόμενους πλήττονται οι κοινωνικές δομές των δήμων, ενώ καταργείται ο κοινωνικός και δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών τους, μεταφέροντας το οικονομικό κόστος της κατάργησης στους ήδη οικονομικά εξαθλιωμένους δημότες.
Αμαξοστάσιο - Καθαριότητα Δήμου Καβάλας

Τα νέα σφαγιαστικά μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβερνητική εσωτερική τρόικα εκτός των μισθολογικών περικοπών που θα καταστήσουν τους φτωχούς πλέον εργαζόμενους ακόμη φτωχότερους, θα αποτελέσουν ουσιαστικά την ταφόπλακα των εργασιακών σχέσεων και για πολλούς εργαζόμενους ακόμα και του εργασιακού τους βίου με βίαιες απολύσεις, εφεδρείες – απολύσεις, καταργήσεις ή συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, ιδιωτικοποιήσεις, καταργήσεις υπηρεσιών και οργανικών θέσεων που προωθούν και μέσω των αξιολογήσεων υπηρεσιών και προσωπικού.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία, συσπείρωση και κοινή δράση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, γιατί απ’ την πολιτική αυτή πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες και τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας τα οποία καταστρέφονται.
Δημαρχείο Λιτόχωρου Ν. Πιερίας

Επίσης στις συγκεντρώσεις ιδιαίτερη συζήτηση έγινε σχετικά με την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Το δίλημμα της συγχώνευσης ή όχι των επικουρικών ταμείων και των ταμείων πρόνοιας είναι ψευδοδίλλημα, γιατί τα μέτρα που λαμβάνονται σε συνδυασμό με τις απολύσεις, την μη πρόσληψη προσωπικού κλπ, τα οδηγούν στην κατάρρευση τους με όποια μορφή και αν λειτουργήσουν.

Συζητήθηκε ακόμα και η απόφαση που πρέπει να πάρουμε σαν κλάδος αν θα πρέπει να εισχωρήσουμε στο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης ή θα παραμείνουμε εκτός αυτού χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές  ή τέλος αν η επιβίωση του ταμείου έρχεται μέσα από την αγωνιστική διεκδίκηση του κλάδου να παραμείνει με το ισχύων καθεστώς.
Από την πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη ΔΕΘ

Η ανατροπή κατά συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι μονόδρομος αν θέλουμε να επιβιώσουν τα ταμεία και να διατηρηθούν οι παροχές και οι επικουρικές συντάξεις.

Έντονα κατακριτέο από το σύνολο των εργαζομένων ήταν το χάσιμο πολύτιμου χρόνου και η «αδράνεια», από τις ηγεσίες κυρίως των τριτοβάθμιων συνδικάτων, στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχτηκαν τα εργασιακά μας δικαιώματα και η απώλεια κατακτήσεων πολλών ετών μέσα από αγώνες του εργατικού κινήματος.
Από την πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ΔΕΘ

Κοινά όμως αποδεκτό από τους εργαζόμενους ήταν πως αυτό που δεν έγινε χτες είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει σήμερα, ανατρέποντας την νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης που αφού πρώτα οι προηγούμενες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις έφεραν την φτώχεια και την εξαθλίωση στους εργαζόμενους και στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, τώρα η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση μας οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Οι εργαζόμενοι τέλος ενημερώθηκαν για τις δράσεις του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος  που πρόκειται να πραγματοποιήσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ και τους ζητήθηκε να συσπειρωθούν ενωτικά και δυναμικά να πάρουν όλοι ενεργά μέρος σε αυτές.

Γιατί πρέπει …

να τους τελειώσουμε ΕΜΕΙΣ, … πριν μας τελειώσουν ΑΥΤΟΙ !!!

Τέρμα πια οι αναλύσεις, … στον αγώνα είναι οι λύσεις !!!

δημοσίευσε ...