Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

"δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε" και ...τους σταμάτησαν στο Δήμο Φαιστού

Η δυναμική κινητοποίηση των εργαζόμενων απέτρεψε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Φαιστού

Δυναμικό παρών έδωσαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του νομού Ηρακλείου Κρήτης στην κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ για τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο δημαρχείο  Φαιστού, προκειμένου να αποτρέψουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού για εκχώρηση της υπηρεσίας της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Η πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων στους ΟΤΑ νομού Ηρακλείου ήταν αυτή που απέτρεψε την συμμετοχή των εργολάβων στη διεξαγωγή του διαγωνισμού και κατ’ επέκταση την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, διαφυλάσσοντας έτσι τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υπηρεσίας.

Το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α του νομού Ηρακλείου για την γενική απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 είναι αρκετά αισιόδοξο και σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και για ενωτικό αγώνα μακράς πνοής ενάντια στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η δουλοπρεπής στην τρόικα, τρικομματική συγκυβέρνηση.    

Κοντά στους εργαζόμενους παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν ο Γιώργος Χαρίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης και της ΑΣΚ-ΟΤΑ, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ του νομού κ. Μαίρη Διακάκη, Μιχάλης Κριτσωτάκης ενώ για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» παραβρέθηκε και συμπαραστάθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς.

δημοσίευσε ...