Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μνημονιακή συγκυβέρνηση για τα πανηγύρια ....

Σε μια διαρκή παράσταση με πολλούς ρόλους επιδίδεται η παρούσα μνημονιακή συγκυβέρνηση στην απέλπιδα προσπάθειά της να ξεγελάσει τον κόσμο για το εύρος και το περιεχόμενο των νέων σφαγιαστικών μέτρων που επεξεργάζεται.

Με τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες να βυθίζονται συνεχώς και την τρόικα να "παραθερίζει" στη χώρα μας απαιτώντας το καλύτερο σερβίρισμα των καταστρεπτικών συνταγών της από τους ενδεείς και πειθήνιους μαθητές της, το "έργο" της κυβερνητικής τριανδρίας είναι ταιριαστό μόνο για κάτι περιθωριακά πανηγύρια.

 Όσο και αν η τρόικα εσωτερικού χρησιμοποιεί διαφορετικές μάσκες και "βροντοχτυπάει" το κυριολεκτικά λυόμενο σκηνικό της, δεν μπορεί πλέον να πείσει για "κάποια" προοπτική, πολύ περισσότερο όταν βρίσκεται μπροστά σε ουσιαστικό αδιέξοδο μετά την πλήρη μνημονιακή υποταγή της. "Εξαιρετική" η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, είπε χθες ο πολύς Πόουλ Τόμσεν και ο χαρακτηρισμός ανταποκρίνεται πλήρως στη... σθεναρή διαπραγματευτική προσπάθεια της συγκυβέρνησης. Τόσο "σθεναρή" που οι δανειστές μας εκθειάζουν τη μνημονιακή ευπείθεια των υπό εξέταση συγκυβερνώντων.

Την Κυριακή θα συνεχιστεί η σκληρή εξέταση του κ. Στουρνάρα. Αν κανείς δεν έβλεπε πόσο τραγική είναι η κατάστασή μας, θα μειδιούσε με την "ανταλλαγή" ρόλων μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου και τη "δίκαιη" προσαρμογή του Φ. Κουβέλη. 

Ο σημερινός πρωθυπουργός που πολεμούσε το πρώτο Μνημόνιο υπερθεματίζει στη σημερινή πλήρη υλοποίηση του νέου Μνημονίου, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε τους όρους της δανειακής σύμβασης τώρα "ψάχνεται" για νέες "συσκευασίες" εν όψει και της τρικυμίας του ΠΑΣΟΚ.

Το άγριο πακέτο των περίπου 15 και βάλε δισεκατομμυρίων είναι η τελειωτική δολοφονική βολή για τη χώρα μας και όσες εξετάσεις και αν δίνουν οι τρεις συν ένας συγκυβερνώντες (τέταρτος και κάτι παραπάνω ο κ. Στουρνάρας), το χάσμα με την κοινωνία γίνεται αγεφύρωτο.

Η δίχως τέλος λιτότητα και οι επαναλαμβανόμενοι ακρωτηριασμοί δεν δίνουν διέξοδο και ο κυβερνητικός μνημονιακός ενδοτισμός οδηγεί ταυτόχρονα σε εξάτμιση του πολιτικού χρόνου του.

Με την ύφεση να καλπάζει, τους ανέργους να πλημμυρίζουν κάθε χώρο και γειτονιά, τους συνταξιούχους να ισοπεδώνονται και τη χώρα να νεκρώνει, η κυβέρνηση ήδη προσπαθεί ν' αναποδογυρίσει την "κλεψύδρα" της.
Το κυβερνητικό τρίο θυμίζει ένα ήδη σκουριασμένο τρίκυκλο με κλαταρισμένα λάστιχα, με τους επιβαίνοντες να προσπαθούν να το "οδηγήσουν" με τυφλοσούρτη το Μνημόνιο.

Με τον χάρακα των δανειστών μπροστά τους και τις συνεχείς νουθεσίες μνημονιακών συγκροτημάτων, οι "τρεις συν ένας" χάνουν χρόνο, χάνουν ευκαιρίες, χάνουν πριν καν δώσουν οποιαδήποτε "μάχη".

Μόνη διέξοδος για να ξεφύγουμε από τη μνημονιακή εμποροπανήγυρη και τους μνημονιακούς τσαρλατανισμούς, η ριζική αναστροφή πορείας και πολιτικής με ευρύτερες κοινωνικές, πολιτικές συμμαχίες για μια συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάταξη της οικονομίας με κοινωνική ανάταση και αλληλεγγύη. Είναι δική μας υπόθεση.

avgi 3/8/2012

δημοσίευσε ...